Tots els partits fan la seva ofrena floral a Rafael Casanova i el PP és rebut d'esquena i amb xiulets


  • Comparteix:

Els regidors a l'Ajuntament i l'EMD han fet l'ofrena conjuntament

Els regidors a l'Ajuntament i l'EMD han fet l'ofrena conjuntament

Tots els partits han aprofitat la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova per fer proclames polítiques a dos mesos de les eleccions catalanes. Mentre CIU i ERC han instat els catalans a seguir lluitant per recuperar els drets perduts ara fa quasi 300 anys, el PSC aposta per superar el nacionalisme buit de contingut. El PP - que ha estat rebuts amb xiulets i alguna increpació - creu que els catalans haurien de gestionar millor les competències de què disposen i tancar definitivament el procés reivindicatiu.

Ha estat un dels anys més concorreguts en l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova. La corona de flors ha estat seguida de discursos polítics en un any, marcadament electoral. El Partit Popular ha rebut xiulades per part d'algun dels presents i han tingut alguna dificultat per poder llegir el seu manifest.

El president de Convergència i Unió, Ramon Bonastre ha animat els catalans a no decaure i recuperar l'esperit de l'endemà de l'11 de setembre de 1714 per lluitar contra l'enemic. Bonastre ha instat els sancugatencs a lluitar per recuperar els nostres drets com a poble:

Ramon Bonastre

Volem ser lliures i no volem ser estar subjectes per la força. Cal recuperar l'esforç que es va fer l'endemà de l'11 setembre del 1714.


Esquerra Republicana, la formació més matinera en fer l'ofrena, ha explicat que des del govern de la ciutat pensen treballar per aplicar una política nacionalista a Sant Cugat. Per Eduard Pomar des del municipis també es pot treballar per la reconstrucció nacional:

Eduard Pomar

La política municipal ha de ser també nacionalista. Recuperarem els nostres símbols i també la nostra llengua.


Els socialistes també han mostrat el seu desig d'augmentar l'autogovern de Catalunya. El seu portaveu, Jordi Menéndez, creu, però, que la millora autonòmica ha d'estar allunyada del discurs nacionalista buit de contingut.

Jordi Menéndez

Som partidaris de la millora de l'autoogovern però no un catalanisme buit de contingut, no volem missatges efervescents.


Jordi Menéndez ha aprofitat per tenir un record pel poble xilè i americà en aquest 11 de setembre en què Pasqual Maragall ha participat, precisament, als actes del 30è aniversari de la mort de Salvador Allende.

El Partit Popular ha afirmat que la Generalitat s'ha de centrar a gestionar correctament les competències de què disposa enlloc de demanar-ne més mitjançant la redacció d'un nou Estatut. Alfredo Bergua creu que el nou Estatut no és una preocupació actual de la ciutadania.

Alfredo Bergua

Hi ha altres problemes a la societat. L'Estatut no preocupa ara com ara a la gent.


Bergua també ha lamentat que durant l'ofrena la seva formació hagi estat objecte, diu, d'un intent de retallar la llibertat d'expressió:

Aldredo Bergua

Tenim certa preocupació per determinats incidents per part de persones que no representen a ningú. El PP, en canvi, sí i no ens deixen expressar-nos.


Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya han donat l'esquena als membres del PP quan els populars han fet l'ofrena al monument de Rafael de Casanova. El membre de la formació independentista, Eduard Anguita, lamenta que el PSC-PSOE i el PP actuïn contra Catalunya.

Eduard Anguita

El PP i el PSC-PSOE actuen contra els interessos de Catalunya


Tant l’alcalde com la resta de partits han reprovat l'actitud incívica, diuen, d'uns pocs.

Per la seva banda, Iniciativa per Catalunya-Esquerra Alternativa han aprofitat per demanar també un nou Estatut però han fet una crida al consens entre totes les formacions perquè el nou text pugui tirar endavant:



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.