ERC i SI obren la porta a presentar-se en coalició a les municipals; la CUP, escèptica


  • Comparteix:

Una candidatura independentista única es podria presentar a les properes municipals

Una candidatura independentista única es podria presentar a les properes municipals

ERC i Solidaritat Catalana per la Independència (SI) es mostren obertes a concórrer en coalició a les eleccions municipals del maig. Tot i assegurar que encara no hi ha hagut contactes en aquest sentit, les dues formacions consideren que es poden buscar elements en comú per treballar plegats. Per la seva banda, la CUP, possible tercer integrant d'aquesta coalició, s'ha mostrat més escèptica a formar part d'aquesta iniciativa per raons ideològiques i programàtiques.

Els darrers dies, els mitjans s'han fet ressò de la possibilitat que ERC, CUP i SI presentin una única candidatura a Barcelona de cara a les properes municipals. A la nostra ciutat, ERC i SI han explicat a Cugat.cat que aquest escenari podria donar-se però que, per ara, encara s'han d'iniciar els contactes per 'explorar possibilitats'

El president d'ERC , Andreu Freixes, ha valorat així una eventual coalició.

Andreu Freixes

Primer cal parlar d'objectius i estratègia. Ni ho proposo ni ho descarto, però estem disposats a parlar amb tothom.









El número 8 a les llistes al Parlament per SI, el santcugatenc Xavier Olivella, ha explicat que primer cal estudiar totes les possibilitats.

Xavier Olivella

No ho puc confirmar. Ara volem sondejar les possibilitats que hi ha.




La CUP s'ha mostrat reticent a una entesa per les diferències ideològiques, programàtiques i de projecte d'aquesta formació respecte les altres forces independentistes. Ignasi Bea és membre de la CUP.

Ignasi Bea

Potser coincidim en alguns punts. El nostre projecte és canviar Sant Cugat. Podem parlar amb tothom però sembla difícil poder anar junts.




ERC ha destacat que la consulta popular per la independència, celebrada ara fa un any, és una mostra que diferents opcions independentistes poden treballar conjuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.