Alcaldes i regidors bascos s'interessen pel model d'administració pública de Sant Cugat


  • Comparteix:

La modernització i la transparència en la gestió pública són els principals eixos que ha destacat una delegació de 20 alcaldes i regidors del País Basc que han visitat aquest dijous Sant Cugat per compartir experiències en matèria de gestió municipal. El tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda, Jordi Joly, ha estat l'encarregat d'explicar el Pla d'Alineació i Competitivitat Estratègica (PACTE) als electes bascos, que han assegurat que la ciutat és una referència en aquests àmbits.

Els alcaldes i regidors bascos que han assistit a la trobada han confessat a Cugat.cat que s'enduen a les seves ciutats algunes de les idees que ha presentat Jordi Joly, en referència al PACTE. El regidor de Noves Tecnologies de Portugalete, Ángel Anero, ha posat la disposició de la informació de les estratègies i l'evolució de la despesa del consistori a internet com a exemples de modernització i transparència de Sant Cugat.

Ángel Anero

Sant Cugat és una referència en quant a modernitat i transparència de l'administració pública.



Durant la trobada, el tinent d'alcalde d'Economia ha descatat que la política moderna ha de buscar la màxima productivitat i l'optimització dels recursos, així com potenciar el capital humà. Joly creu que és necessari un 'canvi de cultura política' i que no n'hi ha prou amb ideologia, sinó que s'ha de transformar en 'capacitat executiva'. Ho ha subratllat en declaracions a Cugat.cat

Jordi Joly

Cal un canvi de mentalitat, d'entendre la política. La política és ideologia, però s'ha de transformar en realitat. .





Els alcaldes i regidors bascos han assegurat que estudiaran el model santcugatenc i la possible aplicació als seus municipis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.