El PSC, ICV-EUiA i ERC critiquen que el Pla d'Equipaments no inclogui pressupost


  • Comparteix:

Imatge de la Sala de Plens de l'Ajuntament

Imatge de la Sala de Plens de l'Ajuntament

Els grups municipals a l'oposició critiquen que el pla d'equipaments no inclogui una memòria econòmica, que no tingui en compte la petició del PSC i d'ICV-EUiA d'un institut de promoció econòmica i polítiques d'ocupació públiques, i no afegeixi territori valldoreixenc en el projecte, entre d'altres reclamacions. Segons l'oposició, és una oportunitat perduda per arribar al consens per a la construcció del Sant Cugat del futur. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, diu que CiU i la resta de formacions polítiques difereixen en la concepció del model de ciutat i els acusa de 'no viure en la realitat actual'.

El PSC, en veu del seu portaveu, Salvador Gausa, ha destacat que discrepen en el model de ciutat que es planteja en la Pla d'Equipaments i ha criticat que no es tingui en compte la creació d'un institut públic de promoció econòmica i polítiques d'ocupació.

Salvador Gausa

Ni el Trade Center ni Esade s'ocuparà d'una part de la població que necessita formació per a l'ocupació.


ICV-EUiA ha titllat d''oportunitat perduda' aquest pla d'equipaments, ja que l'equip de govern 'no ha volgut aconseguir' un consens municipal per construir 'el Sant Cugat del futur'. També ha reivindicat la necessitat d'incloure Valldoreix, que representa el 10% del territori santcugatenc, en el pla. És el portaveu de la formació, Joan Calderón.

Joan Calderón

No hi ha planificació a llarg i mig termini i tampoc no s'ha inclós Valldoreix.


El regidor d'ERC, Toni Ramon, ha fet una crítica al nom del projecte, ja que considera que si des d'un principi l'equip de govern hagués deixat clar que es tracta d'una reserva de sòl i no d'un pla d'equipaments, hi hauria hagut més consens polític. També ha criticat que no s'hagi prioritzat una memòria econòmica.

Toni Ramon

Una memòria econòmica és imprescindible en un Pla d'Equipaments per fer una priorització.


La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha defensat l'acció de l'equip de govern al·legant que estan fent una política d'equipaments responsable i adient amb l'època de crisi actual, i ha acusat les formacions polítiques que s'hi han oposat de no viure en la realitat. 'Han fet la carta als reis i no s'adonen que no ho poden portar tot', ha dit. A més, ha assegurat que no s'han volgut comprometre a preveure a llarg termini un pressupost per al pla d'equipaments a causa de la situació econòmica.

Mercè Conesa

Ens comprometem a desenvolupar uns equipaments, però no establirem uns calendaris que potser no podem complir.



El PP ha estat l'única formació política que s'ha mostrat a favor del pla d'equipaments tal com està planificat. Finalment, la proposta s'ha aprovat amb 14 vots a favor i 9 abstencions, del PSC, ICV-EUiA i ERC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.