El Pla d'Acció de l'Agenda 21 de Valldoreix es concreta en 45 accions de sostenibilitat


  • Comparteix:

Imatge d'una sessió de participació ciutadana a Valldoreix

Imatge d'una sessió de participació ciutadana a Valldoreix

El procés participatiu de l'Agenda 21 de Valldoreix ha presentat les seves conclusions, que es concreten en quatre línies estratègiques, 11 programes d'actuació i 45 accions per a la sostenibilitat. El document amb les conclusions definitives l'haurà d'entregar abans de finals d'any l'empresa Lavola, que l'EMD ha subcontractat per supervisar tot el procés. Segons el vocal de Medi Ambient, Pablo Alonso, ha estat un procés 'molt enriquidor' i s'han intentat tenir en compte totes les propostes dels ciutadans.

L'Agenda 21 estableix un pla estratègic de sostenibilitat per a Valldoreix per un període de 10 anys, basat en tres pilars fonamentals: el social, l'ambiental i l'econòmic. De les 45 accions que s'han aprovat, no totes han estat fruit del procés participatiu, sinó que algunes d'elles ja estaven proposades en el document tècnic que va presentar l'EMD als ciutadans abans que comencés el procés. Tot i que el text definitiu que conforma el Pla d'Acció per a la Sostenibilitat Local (PALS) encara l'ha d'entregar l'empresa Lavola, subcontractada per l'administració valldoreixenca, el vocal de Medi Ambient, Pau Alonso, assegura que s'han tingut en compte la major part de propostes ciutadanes.

Pau Alonso

La participació ciutadana no és vinculant, però s'ha fet un gran esforç per recollir totes les aportacions dels valldoreixencs.



Entre les accions per a la sostenibilitat, hi destaquen iniciatives com la millora de la gestió de l'aigua; la protecció i gestió del medi natural, i la implicació en la prevenció d'incendis, entre d'altres. Per fer el seguiment del PALS, s'ha creat una comissió integrada per unes 20 persones que hauran de comprovar que les accions s'executen. La intenció de l'EMD és que el pla estratègic s'aprovi en junta de veïns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.