Aprovades les ordenances fiscals per al 2011


  • Comparteix:

Les ordenances es centren en la reducció de l'IBI i l'ampliació de les bonificacions

Les ordenances es centren en la reducció de l'IBI i l'ampliació de les bonificacions

El ple municipal ha aprovat definitivament aquest dilluns les ordenances fiscals per a l'any vinent, que contemplen una reducció del tipus impositiu de l'Impost de Béns Immobles (IBI) per contrarrestar l'impacte de la revisió cadastral. Les ordenances fiscals, que han incorporat una al·legació del regidor no adscrit, també preveuen més bonificacions per a unitats familiars monoparentals i nombroses. L'aprovació ha comptat amb el suport de l'equip de govern, ERC i el regidor no adscrit, mentre que ICV-EUiA s'ha abstingut, i el PSC i el PP hi han votat en contra.

L'al·legació acceptada del regidor no adscrit Fernando Vázquez-Dodero respon a la plusvàlua que es genera quan hi ha una successió 'mortis causa', en referència a la vivenda del difunt. Aquesta plusvàlua passarà a tenir un 95% de bonificació per als hereus, tot i no viure en l'immoble. El regidor no adscrit explica el sentit de la proposta, que s'ha votat per separat i ha comptat amb el suport de tots els grups municipals menys d'ICV-EUiA que s'ha abstingut.

Fernando Vázquez-Dodero

Es corregeix una injustícia que es produïa. Els hereus que no tenen la vivenda com a residència habitual tenen un 45% menys de bonificació.




En global, les ordenances per a l'any vinent redueixen el tipus impositiu de l'IBI del 0'56% actual al 0'52% per minimitzar les conseqüències de la revisió cadastral. Tot i aquesta reducció, la revisió cadastral pot fer que alguns ciutadans vegin incrementat l'import del seu rebut d'IBI, que es podria situar en una crescuda del 3'9% de mitjana.

Les famílies nombroses també continuaran beneficiant-se de les bonificacions d'aquest impost, que passen del 45% al 50%. El topall màxim de les bonificacions s'incrementa dels 400 als 450 euros. En paral·lel, es mantindrà la bonificació d'un 50% d'IBI per als habitatges desocupats que entrin a formar part de la borsa d'habitatge social i per a joves que gestiona l'Oficina Local d'Habitatge (OLH). La resta d'impostos i taxes municipals s'apujaran un 2% en consonància amb la previsió de l'IPC per al 2011.

Les ordenances fiscals nodreixen el capítol d'ingressos del pressupost, que s'ha aprovat definitivament de manera automàtica, ja que no existien al·legacions. El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, ha destacat la importància de ser prudents amb els ingressos.

Jordi Joly

Tècnicament és un pressupost ben construït, independentment dels accents ideològics de cada grup.


Els grups d'ERC, que ha pactat alguns punts, i ICV-EUiA han coincidit a destacar la necessitat de consens, unitat i diàleg per tirar endavant uns pressupostos i ordenances fiscals marcats per la crisi econòmica, més enllà dels accents ideològics. De la seva banda, el PSC ha lamentat que els comptes per al 2011 no incloguin algunes de les al·legacions presentades anys anteriors pel grup socialista. El PP, que també ha votat en contra, ha criticat alguns dels criteris que incorporen les ordenances com el topall de les bonificacions als ajuts per a famílies nombroses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.