Sant Cugat aposta per una millor connexió entre els cossos de seguretat


  • Comparteix:

Els ple ha aprovat dos convenis de seguretat

Els ple ha aprovat dos convenis de seguretat

Sant Cugat s'ha adherit a la xarxa Rescat per millorar les comunicacions entre els operadors de seguretat de la ciutat amb els de la resta del país. D'altra banda, el ple també ha donat suport a l'ús del programa de gestió i suport als processos policials SIPCAT, per part de la Policia Local.

La xarxa Rescat és la xarxa de radiotelecomunicacions d'emergència i seguretat i permetrà connectar la Policia Local de la ciutat i la Protecció Civil amb altres cossos de Catalunya. La seva funció és millorar l'eficàcia dels col·lectius implicats en la seguretat i les emergències. El pla incorpora el sistema GPS, de manera que permet tenir localitzats tots els vehicles equipats amb una emissora i la majoria de terminals que tinguin aquest receptor.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell, detalla els avantatges del programa Rescat.

Xavier Martorell

En un moment de crisis Rescat permet que tots els operadors de seguretat s'interconnectin en un mateix sistema de comuniació i aprofundeixin en la resposta


El ple també ha aprovat el conveni de cessió d'ús del programari de gestió i suport als processos de la Policia Local SIPCAT, acord entre el departament d'Interior de la Generalitat i el consistori.

Totes dues mocions s'han aprovat per unanimitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.