Oposició de les AMPA a l'atac contra la immersió lingüística a les escoles


Temes relacionats

ERC qualifica la sentència del Suprem com 'un atac genocida contra el català' (23/des/10)

Concentració de rebuig a la sentència contra el català davant l'ajuntament (23/des/10)


  • Comparteix:

La sentència trenca el model d'immersió lingüística

La sentència trenca el model d'immersió lingüística

Rebuig de la coordinadora d'AMPA de Sant Cugat a la sentència del Tribunal Suprem (TS) que obliga la Generalitat a equiparar català i castellà a les escoles emparant-se amb la sentència del Tribunal Constitucional (TC). L'associació assegura que la supressió de la immersió lingüística posarà en risc la convivència a les escoles i la integració de l'alumnat.

El TS obliga la Generalitat a modificar el sistema d'immersió lingüística per equiparar el català i el castellà. El Suprem remarca que la Generalitat haurà de prendre les mesures que consideri oportunes per adaptar el sistema educatiu català a la nova situació creada arran de la sentència del TC. Això implica el dret dels nens a rebre les classes en castellà si així ho demanen els seus pares.

La presidenta de la Coordinadora d'AMPA de Sant Cugat, Charo Sebastián, diu que la resolució pot afectar la convivència.

Charo Sebastián

Suposarà un problema greu de convivència social. És absurd, perquè altera la integració dels nouvinguts que no parlen català.




És la primera vegada que el Suprem es basa en la doctrina del TC en la sentència de l'Estatut per atacar el model d'immersió lingüística.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.