Lluís Recoder ja és conseller de Territori i Sostenibilitat


Temes relacionats

Recoder: 'Política Territorial haurà de prioritzar infraestructures que siguin factor de competitivitat' (24/des/10)

Recoder s'acomiada dels santcugatencs com a alcalde (24/des/10)


  • Comparteix:

Recoder és militant de CDC des dels 18 anys

Recoder és militant de CDC des dels 18 anys

Lluís Recoder serà el nou conseller de Territori i Sostenibilitat del govern de la Generalitat. El nomenament ja s'ha fet oficial a través d'un decret de Presidència. La presa de possessió de Recoder, juntament amb la resta de noms que ocuparan les conselleries del nou executiu, tindrà lloc aquest dimecres. Recoder substitueix el socialista Joaquim Nadal al capdavant d'aquesta conselleria, que ara integra sota una nova denominació la planificació territorial, la sostenibilitat i l'habitatge.

Lluís Recoder, nascut a Barcelona fa 53 anys, és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (UB). Casat des de fa 25 anys i amb tres filles, Recoder es fa militant de CDC el 1976 i participa en la fundació de la seva branca juvenil, la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), de la qual va ser secretari i president.

Entre el 1986 i el 1999, Recoder ocupa un escó de CiU al Congrés dels Diputats a Madrid, juntament amb els portaveus nacionalistes Miquel Roca i Joaquim Molins. Durant dues legislatures, compagina l'alcaldia de Sant Cugat amb un escó al Parlament. Fa quatre anys, Recoder dimiteix del seu càrrec de diputat al·legant que vol dedicar-se en exclusiva a la política municipal.

A Sant Cugat, Recoder ha guanyat les tres eleccions municipals a les quals s'ha presentat, les darreres amb majoria absoluta. A l'inici del seu darrer mandat, Recoder va esdevenir el càrrec institucional més important de CiU com a alcalde de la ciutat de Catalunya més gran en mans de la federació. Durant els primers dos mandats va comptar a l'equip de govern amb el PP i ERC, respectivament.

Recoder ha destacat la protecció de Torre Negra i la vianantització del centre de Sant Cugat com a principals fites dels seus tres mandats.

Lluís Recoder

Tancar el trànsit al centre de la ciutat i la protecció de Torre Negra han estat dues de les obres de govern més importants d'aquests tres mandats.




Amb Recoder a l'alcaldia, l'Ajuntament s'ha convertit en el més transparent de l'Estat espanyol durant el 2009 i el 2010, segons l'ONG Transparència Internacional. Al setembre de 2010, Recoder anuncia que no tornarà a ser candidat a l'alcaldia del municipi amb independència dels resultats de les eleccions al Parlament.

Recoder va ser un dels integrants del sector crític de CDC i va treballar per a la renovació del missatge polític i del partit fins a convertir-se en un valor a l'alça de la formació. Des del 2008, forma part de l'executiva nacional del partit, i, en les darreres eleccions al Parlament, ha ocupat el vuitè lloc a la llista de CiU per Barcelona.

Recoder ha publicat els llibres 'La llibertat com a resposta' i 'La política que ve', aquest últim escrit juntament amb el tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly.

L'encara alcalde és membre del Project Climate de l'exvicepresident dels EUA Al Gore i participa sovint en xerrades sobre sensibiltizació contra el canvi climàtic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.