Pere Soler demana primàries al PSC i rebutja l'elecció 'a dit' del cap de llista


Temes relacionats

Menéndez (PSC): 'Estic vinculat al partit i disposat a fer el que calgui' (30/nov/10)

Ferran Villaseñor, disposat a encapçalar la candidatura del PSC a les municipals ( 5/oct/10)


  • Comparteix:

Pere Soler

Pere Soler

El secretari de Política Municipal del PSC, Pere Soler, demana l'obertura d'un procés de primàries per nomenar el cap de llista de la formació a Sant Cugat. Soler, que dóna suport a l'única candidatura que s'ha presentat fins ara, encapçalada pel primer secretari Ferran Villaseñor, consideraria un error que la direcció nacional o comarcal del partit nomenés 'a dit' el cap de llista.

Soler lamenta que a cinc mesos dels comicis locals el PSC sigui un dels pocs partits que encara no tenen cap de llista a Sant Cugat i assegura que el retard s'explica perquè l'executiva nacional del partit encara no ha obert formalment el procés.

En declaracions a Cugat.cat, Soler ha reiterat el seu suport a la candidatura de Ferran Villaseñor, l'únic militant socialista que fins ara ha fet pública la seva voluntat d'encapçalar les llistes, però ha defensat la celebració de primàries encara que no hi hagi més candidats perquè són un exercici de democràcia interna i la millor via per legitimar el candidat elegit. Soler s'oposa a una elecció 'a dit' del cap de llista santcugatenc des de l'executiva comarcal o nacional del partit.

Pere Soler

Ha de ser Sant Cugat qui proposi a la militància el cap de llista. No em semblaria correcta una designació a dit des d'altres instàncies.


A Soler no li consta que cap altre militant de l'agrupació santcugatenca vulgui competir amb Villaseñor per ser el cap de llista. Preguntat per la figura de l'excap de llista Jordi Menéndez, que ha estat recentment nomenat cap de l'oficina de l'expresident José Montilla, Soler ha dit que Menéndez està desconnectat de l'agrupació local i que el millor que pot fer és quedar-se al costat de Montilla.

Pere Soler

Menéndez té responsabilitats amb el president Montilla. M'agradaria que treballés en aquesta oficina. Fa temps que no treballa amb l'agrupació local.



Menéndez va ser escollit cap de llista del PSC a Sant Cugat abans de les eleccions de 1999 després de perdre en la votació de la militància unes primàries que l'enfrontaven a l'actual vocal de l'EMD de Valldoreix Joan Gaya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.