Aposta de les esquerres per la participació ciutadana en la política per afrontar el segle XXI


  • Comparteix:

La participació ciutadana a l'hora d'elaborar polítiques d'esquerra és la clau per capgirar la davallada que han patit els partits progressistes durant les darreres eleccions. Ho han dit representants locals del PSC, ICV-EUiA i d'ERC, en una conferència sobre el futur de l'esquerra organitzada per la Fundació Sant Cugat. Tot i aquesta coincidència, les tres formacions discrepen sobre l'horitzó nacional de Catalunya.

El PSC ha afirmat que el partit defensa nacionalment un estat federal i que cal un canvi en el concepte de partit. El primer secretari del PSC a la ciutat, Ferran Villaseñor, remarca que les esquerres s'han d'obrir a la població.

Ferran Villaseñor

S'ha de canviar la manera d'adreçar-se a la societat. La ciutadania va per davant i ens hem d'obrir més a la població.



Per la seva banda, ICV-EUiA destaca que cal que les esquerres estiguin juntes i siguin valentes. El regidor per ICV-EUiA, Xavier Boix, aposta per més debat amb la ciutadania.

Xavier Boix

S'ha de debatre amb la ciutadania i amb els moviments socials, aquells que no es volen rendir al liberalisme o ultraliberalisme.



ERC ha subratllat que és important fugir de dogmatismes i debats abstractes. El portaveu municipal d'ERC, Raül Grangé, destaca la importància de ser un punt de debat.

Raül Grangé

L'esquerra ha de ser un fòrum de debat i anàlisi dels problemes socials, polítics i econòmics per donar resposta a les situacions injustes.




Entre el públic assistent a la conferència, celebrada al claustre del Monestir, hi havia la presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, i els vocals Joan Gaya i Teresa Veciana, entre altres personalitats de la política local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.