Plantejar la independència a curt termini fractura Catalunya, segons un llibre de militants de CDC


  • Comparteix:

Moment de la presentació del llibre

Moment de la presentació del llibre

El camí per arribar a la independència passa per compactar el país i no per fraccionar-lo, com està fent l'independentisme 'més passional'. Aquesta és una de les tesis que sustenten els autors de 'La temptació de la independència', Jordi Manent i Àlvar Thomàs, que han presentat aquest dimecres el llibre a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC). Els dos militants de CDC no tanquen la porta a la constitució d'un estat propi, però consideren que encara queden moltes coses a fer per madurar aquest moviment. Jordi Manent es planteja, com a mínim, 20 anys per endavant per aconseguir una Catalunya independent.

El creixement del moviment independentista a Catalunya en els últims anys és un fet. L'última enquesta de 'La Vanguardia', publicada el maig del 2010, assenyalava pràcticament un empat tècnic entre els favorables a l'independentisme (el 37%) i el que n'estaven en contra (el 41%), reduint en set punts la diferència de l'octubre de 2009. Tot i l'augment, el llibre 'La temptació independentista' fa un avís: l'independentisme 'convencional' no segueix el camí correcte per arribar victoriós a la seva fita, ja que la 'radicalització' està provocant la divisió interna del moviment.

El militant de CDC i coautor del llibre, Jordi Manent, considera que s'ha de cohesionar tota la societat catalana, de tots els colors ideològics, i treballar amb pas ferm i segur, per aconseguir un sentiment nacionalista social i polític més fort.

Jordi Manent

El full de ruta és continuar treballant, nacionalitzant, que el sentiment de país i la llengua catalana avancin, etc.


Manent assegura que l'independentisme tal com està concebut actualment, que titlla d''independentisme de xapa i passional', és immadur, ja que pateix escissions. A més, destaca que un procés d'independència necessita al menys el 60% de la població a favor i per això s'ha de treballar per nacionalitzar tots aquells que tinguin encara el sentiment 'feble'. El militant de CDC assegura que la independència arribarà en el segle XXI, però 'es necessitaran com a mínim 20 anys' per aconseguir-la.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.