Plataforma per Catalunya, el partit de Josep Anglada, es presenta a les municipals


  • Comparteix:

Plataforma per Catalunya es presenta

Plataforma per Catalunya es presenta

Plataforma per Catalunya (PxC) es presentarà a les eleccions municipals per primera vegada a Sant Cugat. Tot i que el partit havia anunciat un candidat a l'alcaldia, en les últimes hores s'ha desdit i ha indicat que el cap de llista encara s'ha d'elegir. El fundador de la formació, Josep Anglada, exmilitant de Fuerza Nueva, ha manifestat postures xenòfobes en diverses ocasions. La Fiscalia de Vic li demana un any i mig de presó per un delicte de provocació a la discriminació i a l'odi per distribuir pamflets, l'any 2007, incitant al rebuig de la població magribina.

PxC està elaborant una llista per presentar-se a les eleccions municipals i, de moment, compta amb 15 militants santcugatencs. El partit va anunciar ahir a Cugat.cat el nom del seu cap de llista, però aquest divendres s'ha desdit, indicant que l'alcaldable serà una altra persona que encara s'ha d'elegir.

La formació s'autodefineix com 'un partit populista identitari però no xenòfob'. Tot i això, centra les seves propostes polítiques en la immigració. En aquest sentit, el portaveu i possible número 2 de les llistes, Víctor Gutiérrez, assegura a Cugat.cat que els immigrants il·legals haurien de ser repatriats i presenta una de les seves propostes.

Víctor Gutiérrez

Si no estàs legal, no et pots empadronar i no pots tenir dret a la sanitat.


El portaveu de la formació ha manifestat que, tot i estar preocupats per la immigració il·legal, també tenen altres propostes, com la construcció de dos nous CAP a la ciutat.

L'arribada de PxC a Sant Cugat forma part de l'estratègia del partit per créixer al Vallès Occidental, on tenen previst presentar més llistes que fa quatre anys, quan només van concórrer a Rubí i Terrassa. PxC va estar a punt de concórrer les municipals del 2003 aleshores: el partit va sondejar un dels fundadors de CDC al municipi i actual president del Teatre la Unió, Pere Marín, per ser alcaldable, una oferta que va rebutjar.

Als darrers comicis, les eleccions al Parlament del novembre, el partit d'Anglada va aconseguir a Sant Cugat 221 vots, un 0'58%. A Catalunya, la formació antiimmigració va rebre més de 75.000 sufragis i va estar a punt d'entrar a l'hemicicle ja que es va apropar al 3% necessari a la demarcació de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.