Front comú de tots els partits menys el PP en defensa del català


  • Comparteix:

Tots els partits menys el PP defensen el model actual d'immersió lingüística

Tots els partits menys el PP defensen el model actual d'immersió lingüística

CiU, el PSC, ICV-EUiA i ERC han aprovat una moció per mostrar el rebuig a les sentències del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística a les escoles catalanes. Per la seva banda, la regidora del PP i el regidor no adscrit han votat en contra de la moció. El text també insta el Parlament a rebutjar les sentències del Suprem.

El portaveu de CiU, Jordi Puigneró, ha apel·lat la responsabilitat del PP per impugnar un model que funciona des de fa 30 anys i que ha assolit la seva tasca de cohesió social. Puigneró ha destacat també una altra funció que ha assolit l'actual model d'inversió lingüística.

Jordi Puigneró

Si agafa les notes de selectivitat veurà que en les notes de castellà la mitjana catalan és superior a la mitjana espanyola.



El portaveu del PSC, Salvador Gausa, ha destacat que la divisió de la societat és perillosa, ja sigui per llengua com per origen.

Salvador Gausa

Cal que els nens i les nenes del nostre país vagin a la mateixa escola i estudiïn en la mateixes llengües.




L'ecosocialista Joan Calderon ha volgut posar de manifest que a Catalunya la majoria de la població no veu el model d'immersió lingüística actual com un problema.

Joan Calderon

La societat no el viu, aquest problema, com a seu.



El republicà Raül Grangé ha alertat a la resta de partits que caldrà anar més lluny per protegir la llengua i la cultura catalanes.

Raül Grangé

En el context actual, cal més que el simple rebuig per tal de defensar la nostra llengua, cultura i tradicions.



La portaveu del PP, Berta Rodríguez, ha manifestat el seu rebuig a la moció. Ha assegurat que no es pot acceptar l'exclusivitat del català en l'àmbit públic.

Berta Rodríguez

No pot ser que el castellà no sigui també un mitjà de comunicació normal dels poders públics



El Tribunal Suprem ha emès tres sentències que insten el govern a modificar el sistema educatiu per equiparar el castellà al català com a llengua vehicular a totes les escoles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.