Prop de 600 santcugatencs decidiran el candidat del PSC a l'alcaldia en unes primàries


Temes relacionats

Menéndez (PSC) referma la seva disponibilitat de cara a les municipals (13/gen/11)

Pere Soler demana primàries al PSC i rebutja l'elecció 'a dit' del cap de llista (11/gen/11)

Gausa (PSC): 'No em presentaré a les eleccions municipals' (17/set/10)


  • Comparteix:

Les primàries tindran lloc el 19 de febrer

Les primàries tindran lloc el 19 de febrer

Uns 600 socialistes santcugatencs, dividits entre uns 200 militants i uns 400 simpatitzants, elegiran l'alcaldable de la formació a les eleccions municipals del maig en unes primàries que tindran lloc el 19 de febrer. Fins al 30 de gener, qualsevol militant del PSC pot presentar-se al procés si obté el suport d'un 25% de la militància. El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, ja ha anunciat oficialment la seva candidatura i l'exalcaldable Jordi Menéndez també es perfila com a aspirant.

La campanya per donar a conèixer les propostes tindrà lloc entre el 4 i el 18 de febrer. Les eleccions se celebraran dissabte 19 de febrer. El dia de les primàries, militants i simpatitzants votaran en urnes separades però els vots tindran el mateix valor i se sumaran per decidir el guanyador. L'alcaldable es coneixerà, doncs, a tres mesos dels comicis. Entre el 7 i el 17 de març, es farà pública la resta d'integrants de la llista electoral.

Segons els càlculs de l'executiva local, uns 200 militants i uns 400 simpatitzants podran prendre part de la votació. La secretària del PSC local, Núria Fuertes, remarca que el nombre definitiu de votants es coneixerà aviat.

Núria Fuertes

Els llistats arribaran des de la Federació Vallès Oest. Hem actualitzat les llistes de militants i simpatitzants. Estem pendents de l'aprovació de la federació.




El PSC ja va celebrar unes eleccions primàries per decidir el cap de llista el 1999. Aleshores, Jordi Menéndez va convertir-se en candidat en superar Joan Gaya. Malgrat l'avantatge obtingut per Gaya entre la militància, Menéndez va encapçalar la candidatura gràcies a la diferència obtinguda a l'urna dels simpatitzants.

Barcelona i l'Hospitalet són els altres municipis on els socialistes elegiran els candidats en unes eleccions primàries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.