El rebuig al debat públic de les primàries del PSC es va decidir a la direcció comarcal del partit


Temes relacionats

La comissió de primàries del PSC diu 'no' al debat públic entre candidats 'per un resultat ajustat' ( 2/feb/11)

Villaseñor assegura que la direcció comarcal atura el debat, tot i el suport de la comissió de primàries ( 2/feb/11)


  • Comparteix:

Jordi Menéndez i Ferran Villaseñor

Jordi Menéndez i Ferran Villaseñor

La majoria dels membres de la comissió electoral de les primàries del PSC va votar a favor de la celebració d'un debat públic entre els dos candidats, però finalment l'ens va decidir rebutjar la proposta assumint la posició de la Federació Vallès Oest del partit. Ho ha confirmat a Cugat.cat el president de la comissió, Francesc Serra, després que un dels candidats, Ferran Villaseñor, atribuís a la direcció comarcal dels socialistes la negativa al debat públic, en línia amb la posició de l'altre contendent, Jordi Menéndez.

En una reunió mantinguda el 24 de gener, la direcció comarcal del PSC va donar la raó a la posició de Jordi Menéndez, contrària al debat públic. Posteriorment, la comissió de primàries del PSC va debatre l'assumpte i, tot i que els seus membres van votar majoritàriament a favor del debat obert, l'ens va acabar assumint com a pròpia la posició de la Federació Vallès Oest. Ho ha explicat a Cugat.cat el president de la comissió de primàries, Francesc Serra.

Francesc Serra

Davant de la discrepància entre els dos candidats, la federació es va pronunciar per excloure els debats públics.




Serra assegura que, tot i que la majoria de membres de la comissió va votar a favor del debat obert, la 'posició unànime' de l'ens advoca ara per defensar que les primàries són un procés de 'democràcia interna' que només s'ha d'obrir als militants i simpatitzants socialistes.

D'altra banda, la comissió electoral ja ha anunciat el procediment de recompte dels resultats de les primàries del 19 de febrer. Militants i simpatitzants votaran en urnes separades, però el resultat sortirà de la suma de les dues.

Francesc Serra

No s'amagarà el resultat, però ja hem decidit que serà el sumatori de les dues urnes.


Tot i que el debat entre els candidats es farà només per als afiliats socialistes, la comissió electoral del PSC veu amb bons ulls que els dos candidats facin públics, per separat, els posicionaments que vulguin.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Ja ho vaig dir ahir, és una vergonya no obrir el debat a la ciutadania, i què passarà si un ciutadà es cola a la sala? i si la premsa vol cobrir l'esdeveniment? com els temps de la censura.

Joan Valentí Freixes. Enviat el 3/feb/11


Honestament, no acabo d'entendre el paper de la Federació Comarcal del PSC: En primer lloc, posicionant-se en contra de fer unes primàries a Sant Cugat del Vallès!! I, ara, negant la possibilitat de que es facin debats oberts!! Sincerament, no sé què volen amagar.Incomprensible.

ALEX SANTIGOSA. Enviat el 4/feb/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.