Turu lamenta que l'Ajuntament hagi trigat tant en trobar una solució urbanística al cas de les zones verdes


Temes relacionats

Conesa porta a cassació la sentència de les zones verdes, que nega a Valldoreix la condició d'ens territorial (26/gen/11)

Valldoreix insta Sant Cugat a assumir les expropiacions de zones verdes derivades del planejament (26/gen/11)

Operació urbanística per desencallar les expropiacions de zones verdes de Valldoreix (20/jul/10)


  • Comparteix:

Montserrat Turu, al plató de Cugat tv

Montserrat Turu, al plató de Cugat tv

La presidenta de l'EMD de Valldoreix considera 'lògic' que l'Ajuntament busqui solucions urbanístiques per evitar pagar les expropiacions de zones verdes derivades del planejament, però diu no entendre per què ha trigat '35 anys' en trobar aquesta opció. En una entrevista a Cugat tv, Montserrat Turu ha demanat a l'alcaldessa que compleixi el seu compromís de consensuar amb el govern de Valldoreix aquesta operació urbanística, tot i lamentar que encara no ha aconseguit reunir-se amb Mercè Conesa des que ocupa el càrrec. Línia directa amb la presidenta de l'EMD a Cugat tv

Turu s'atribueix part de l'autoria de l'operació urbanística proposada fa sis mesos per l'Ajuntament com a alternativa al pagament de les expropiacions i recorda que 'curiosament' aquesta opció es va engegar després que l'any 2008 l'EMD lliurés al consistori un estudi que apuntava en aquesta direcció. En qualsevol cas, per a la presidenta de l'EMD és una solució oportuna, però que arriba tard.

Montserrat Turu

És lògic que l'Ajuntament busqui solucions, però no entenc com no les ha buscat abans. Porta 35 anys pagant o endarrerint les sol·licituds dels propietaris.


Turu celebra que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi sentenciat recentment que la competència de les expropiacions pertany a l'Ajuntament, una resolució portada a cassació al Tribunal Suprem des de Sant Cugat. La presidenta ha tret importància al fet que l'argument del tribunal sigui que l'EMD no és una 'entitat territorial' i que, per tant, no pot assumir aquestes funcions, i ha dit que qui subratlla aquest element demostra el seu desconeixement de la 'complicada' realitat jurídica de les EMD de Catalunya.

Montserrat Turu

Això no és cap novetat. Hi ha molt poc coneixement de la realitat de les EMD, fins i tot en un Ajuntament que en té una.



Montserrat Turu ha lamentat que l'alcaldessa encara no hagi trobat temps per reunir-se amb ella des que ocupa el càrrec, fa poc més d'un mes, malgrat que li ha adreçat dues peticions en aquest sentit. Segons Turu, fins ara ni tan sols ha pogut contactar telefònicament amb Conesa per abordar temes que, en paraules de la presidenta de l'EMD, 'no poden esperar'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.