ERC demana que el consistori doni 'el màxim suport' a Ávila


Temes relacionats

Sant Cugat serà ciutat refugi d'escriptors amenaçats (21/oct/08)


  • Comparteix:

Toni Ramon és regidor d'ERC

Toni Ramon és regidor d'ERC

ERC demana a l'Ajuntament que mostri el màxim suport a l'escriptor equatoguineà Juan Tomás Ávila Laurel, que està en vaga de fam en un domicili de Valldoreix. El regidor republicà Toni Ramon considera que és una obligació institucional, ja que l'Ajuntament està adherit al programa Escriptor Refugiat, promogut pel PEN Club.

La protesta de l'escriptor de Guinea Equatorial per la manca de llibertats al seu país ha provocat que ERC reclami a l'Ajuntament que es manifesti en suport de la seva lluita, com una obligació institucional. Els republicans ho justifiquen dient que, des d'octubre de 2008, l'Ajuntament forma part de la iniciativa Escriptor Refugiat. Són declaracions del regidor d'ERC Toni Ramon a Cugat.cat.

Toni Ramon

L'Ajuntament té aprovada una moció de suport a escriptors refugiats. Ha de mostrar la seva solidaritat cap a ell i rebutjar la situació que viuen a Guinea Equatorial.



El programa preveu que els consistoris facilitin els aspectes pràctics de l'acolliment de l'escriptor i posin a la seva disposició, en cas de necessitat, un habitatge de protecció oficial. En cas que l'estada es prolongués, també hauria de vetllar per l'arrelament del refugiat en la societat catalana, la seva integració laboral i l'aprenentatge de la llengua i la cultura del territori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.