El ple debat avui una nova ordenança per fer la ciutat més accessible


Temes relacionats

Sant Cugat fa un pas més per limitar la ubicació de prostíbuls a la ciutat (20/feb/11)

L'Ajuntament regularà la instal·lació de noves antenes de telefonia mòbil (20/feb/11)

Dilluns s'aprovarà definitivament la nova ordenança de publicitat (19/feb/11)

Sant Cugat tindrà una nova ordenança municipal d'accessibilitat (18/feb/11)


  • Comparteix:

L'ordenança d'accessibilitat comptarà amb un nou règim sancionador

L'ordenança d'accessibilitat comptarà amb un nou règim sancionador

Sant Cugat millorarà l'accessibilitat de la ciutat per a persones amb discapacitat amb una nova ordenança. El ple municipal porta aquest dilluns a aprovació inicial aquesta proposta de l'equip de govern, que té com a objectiu concretar alguns aspectes de l'ordenança vigent que afectaran només les noves instal·lacions que es construeixin a la ciutat, així com a les reformes integrals que es practiquin. A més, la sessió plenària debatrà altres modificacions de les normatives, com l'aprovació definitiva de la limitació de publicitat i la creació de dues comissions redactores per desenvolupar una norma que reguli els locals on s'exerceix la prostitució i una altra per a la instal·lació d'antenes de telecomunicacions.

El ple municipal debatrà aquest dilluns l'aprovació inicial de la nova ordenança d'accessibilitat, pas previ per a la seva aplicació. La proposta contempla canvis en els itineraris d'accés als locals i habitatges amb rampes i ascensors diferents als actuals, la implantació progressiva de nous semàfors amb senyals acústics i la construcció de paviments, mobiliari urbà i vegetació compatibles amb els itineraris accessibles. Tot plegat amb l'objectiu de facilitar la mobilitat de les persones amb algun tipus de discapacitat. Així ho ha explicat el director de l'àrea de Territori, Joan Giordani.

Joan Giordani

L'objectiu és facilitar l'accés als locals comercials i habitatges. La idea és prioritzar les demandes de les persones amb discapacitats.


Amb la nova ordenança també s'aplicarà un nou règim sancionador, segons el codi d'accessibilitat vigent.

Una altra de les propostes de millora és la regulació de la instal·lació d'antenes de telecomunicacions per garantir la cobertura de telefonia a tota la ciutat i localitzar millor la ubicació. Aquesta concreció es farà amb la redacció d'una ordenança municipal on es detallaran els requisits tècnics i les característiques específiques d'instal·lació. La sessió plenària porta aquest dilluns a debat el primer pas, que és la constitució de la comissió redactora de la norma.

El ple també ha de decidir sobre la creació d'una comissió redactora per al desenvolupament d'una ordenança per regular els locals on s'exerceix la prostitució. En cas de ser aprovada, la proposta permetrà redactar el planejament urbanístic necessari i la nova ordenança. L'objectiu és limitar i regular la implantació dels locals destinats a l'exercici de la prostitució dins el terme municipal de Sant Cugat. L'equip de govern ha volgut deixar clar que aquesta ordenança és preventiva i que en cap cas respon a una oferta d'alguna empresa del sector d'ubicar un prostíbul a la ciutat.

L'aprovació, en aquest cas definitiva, de la limitació de publicitat i la supressió de pintades en papers adherits sobre parets o a la via pública és un altre dels punts que centraran el debat. L'Ajuntament regularà d'aquesta manera, a partir d'ara, les cartelleres publicitàries i es determinarà on i com es poden posar els cartells publicitaris. Per facilitar aquesta tasca es preveu la creació d'una Comissió Tècnica Assessora de Publicitat i Protecció del Paisatge Urbà en el termini màxim de sis mesos.

L'objectiu d'aquesta nova ordenança és embellir la imatge de la ciutat i eliminar aquells reclams publicitaris que embruten l'harmonia del paisatge urbà santcugatenc. El director de l'àrea de Territori, Joan Giordani, en dóna més detalls.

Joan Giordani

Regularem el tipus de suport i les diferents situacions que s'hi poden donar.



A més, es preveu que les instal·lacions i activitats anònimes i sense llicència ubicades en sòl o béns de domini públic municipal puguin retirar-se immediatament per part municipal. El consistori també podrà retirar l'ús de les cartelleres que apareguin en sòls catalogats com a zona verda. En definitiva, el que es pretén és que l'Ajuntament tingui més capacitat de decisió sobre aquesta qüestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.