El ple dóna suport a la llibertat religiosa


  • Comparteix:

Església a Bagdad que va patir un atac terrorista el novembre del 2010 /Font: Europapress.cat

Església a Bagdad que va patir un atac terrorista el novembre del 2010 /Font: Europapress.cat

El ple es posiciona a favor de la llibertat religiosa, tot i lamentar que el PP només s'aculli a la Declaració Universal dels Drets Humans quan 'li convé'. CiU i el PSC han donat suport a la moció popular i ICV-EUiA i ERC s'han abstingut perquè asseguren no poder-se alinear amb un partit que 'no respecta el dret a l'autodeterminació ni d'expressió', entre altres.

La moció menciona la creixent persecució religiosa que està patint la minoria cristiana a l'Iraq i altres països de l'Orient Mitjà i destaca que la llibertat religiosa és un valor universal. Ho explica la portaveu del PP Berta Rodríguez.

Berta Rodríguez

Són habituals els actes de violència contra els cristians que viuen en aquests països.


CiU i el PSC han donat suport a la moció perquè estan d'acord amb el missatge tot i lamentar que el PP només subscrigui la Declaració Universal dels Drets Humans quan li convé. De la seva banda, ERC i ICV-EUiA s'han abstingut tot i estar d'acord amb la llibertat religiosa. Ho explica el regidor d'ERC Toni Ramon.

Toni Ramon

No podem estar en contra de l'acord però no ens sentim convidats a la moció perquè venint de qui ve ens sorprén aquest parlar de llibertats.



La moció vol mostrar solidaritat amb les víctimes per garantir la defensa de la llibertat religiosa al món i comunicar l'acord a l'Associació Catalana de Municipis, al Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats i al Consell de Ministres d'Exteriors de la Unió Europea.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.