Turu se'n va i desitja el millor resultat a la Candidatura de Progrés i a la uaSC


Temes relacionats

Valldoreix: ERC es decanta per no presentar-se i Turu manté la incògnita del seu futur (25/feb/11)


  • Comparteix:

Montserrat Turu, en imatge d'arxiu

Montserrat Turu, en imatge d'arxiu

Montserrat Turu deixarà la presidència de l'EMD i la política activa a Valldoreix en acabar aquest mandat. Segons Turu, el principal motiu per fer aquest pas és haver governat durant dos mandats, un límit que considera l'adequat per ocupar un càrrec de govern. Turu no s'ha mullat a l'hora de donar suport a cap candidatura a la presidència, tot i desitjar 'bona sort' a la Candidatura de Progrés i Catalanista, i a la plataforma Un Altre Sant Cugat (uaSC).

Turu ha fet l'anunci públic del seu adéu en una entrevista a Cugat.cat, en la qual no ha aclarit si va rebre ofertes per encapçalar alguna candidatura a la presidència de l'EMD. Tampoc no ha donat suport explícit a cap de les llistes que optaran a governar al territori. Això sí, ha desitjat els millors resultats a la Candidatura de Progrés i Catalanista, i a la uaSC.

Montserrat Turu

Desitjaré els millors resultats a tota formació que plantegi principis progressistes a la seva acció de govern.


En aquesta entrevista a Cugat.cat, Turu no ha estalviat cap mena de crítica a CiU, la qual considera un perill per a l'autonomia de Valldoreix si hi torna a governar. En paral·lel, la presidenta de l'EMD ha lamentat no haver tingut millors relacions amb l'Ajuntament, però ha responsabilitzat l'equip de govern santcugatenc d'aquests problemes. En aquest sentit, la presidenta de l'EMD posa en dubte la qualitat democràtica de la federació nacionalista.

Montserrat Turu

CiU ha volgut desprestigiar-me amb una actitud que posa en dubte les seves conviccions democràtiques.



Quant a obra de govern en aquests dos darrers mandats, Turu ha aplaudit l'impuls de nous equipaments al territori, com la renovada seu de l'EMD i la nova escola bressol, i el projecte en el soterrament de les línies d'alta tensió. En canvi, la presidenta lamenta no haver avançat més la futura centralitat de Valldoreix i la construcció d'un nou pavelló a la zona de l'institut Arnau Cadell. Pel que fa a la cobertura dels mitjans a l'actualitat valldoreixenca, Turu ha elogiat la tasca de Cugat.cat.

Montserrat Turu

Pel que fa a Cugat.cat, vull dir que m'he sentit atesa. Han recollit les nostres necessitats comunicatives d'allò que fèiem des de la nostra administració.


Turu va assolir la presidència de l'EMD el 2003 i va repetir victòria quatre anys més tard. En les dues ocasions, va encapçalar la Candidatura de Progrés i Catalanista, l'aleshores aliança entre el PSC, ICV-EUiA, ERC i l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.