ICV i la CUP sumen forces contra la Ronda Sud


Temes relacionats

El traçat de la Ronda Sud trenca el consens sobre Torre Negra ( 3/nov/10)

ERC se suma a les crítiques pel traçat de la Ronda Sud i diu que és lesiu per a Torre Negra (29/oct/10)

El PSC es decanta pel traçat de la Ronda Sud inclòs a les al·legacions de l'Ajuntament al PTM (17/jun/10)

L'equip de govern descarta que la Ronda Sud passi pels terrenys de l'Europa i el Centre Borja (14/jun/10)

ICV-EUiA proposa desprojectar la Ronda Sud (14/jun/10)


  • Comparteix:

Joan Calderon, a l'esquerra, i Guim Pros durant la roda de premsa

Joan Calderon, a l'esquerra, i Guim Pros durant la roda de premsa

ICV-EUiA, amb el suport de la CUP, ha presentat dues al·legacions a l'aprovació inicial de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) de Torre Negra amb l'objectiu de 'desafectar' el traçat de la Ronda Sud. Les formacions consideren que aquesta infraestructura no és 'aconsellable' des del punt de vista ambiental ni necessària per la mobilitat. Fa dos anys, una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va obligar el consistori a concretar el traçat de la via en un nou tràmit de la requalificació de Torre Negra com a sòl no urbanitzable.

En el ple municipal del passat mes de novembre, es va tornar a aprovar inicialment la modificació del PGM, aquesta vegada amb un traçat concret per a la Ronda Sud, un dels requeriments de la sentència judicial emesa pel TSJC fa dos anys. L'equip de govern es va decantar per un dibuix en què es recull una via de dos carrils que no passa per l'àmbit del parc natural i que ha rebut el vistiplau del departament de Medi Ambient de la Generalitat. En cas de construir-se el vial, la ronda passaria a prop de la trama urbana, però sense entrar en els terrenys d'Esade i el Centre Borja. ICV es va abstenir en aquest punt.

Ara, els ecosocialistes presentaran dues al·legacions amb l'objectiu d'ampliar l'àmbit de preservació de Torre Negra, com el Turó d'en Lluc i Can Vasconcel, i esborrar del mapa el traçat de la Ronda Sud. La iniciativa ha estat presentada conjuntament amb la CUP. El cap de llista de la formació independentista, Guim Pros, ha afirmat que el traçat suposaria una 'queixalada' a la serra.

Guim Pros

La construcció de la Ronda Sud significaria una nova agressió als límits del Parc Natural i una queixalada a Collserola.



L'alcaldable d'ICV, Joan Calderon, ha subratllat que la Ronda Sud no és una infraestructura necessària per a la mobilitat de la ciutat.

Joan Calderon

La Ronda Sud no és necessària. Hi ha altres alternatives, com l'increment del transport públic.




Les formacions creuen que es pot anar 'més enllà' de l'aprovació del passat novembre i aprofitar que 'ara es comença de zero'. En aquesta direcció, ICV i la CUP demanen que es torni a qualificar l'espai de Torre Negra com a zona 'd'especial protecció', una denominació que, en contra del que va dictaminar el TSCJ, creuen viable després de la declaració de Collserola com a parc natural i l'aprovació del Pla Territorial Metropolità de Barcelona. A més, reclamen que es posi a disposició de la ciutadania tota la documentació per tal que es puguin presentar al·legacions a la modificació del PGM.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.