El ple debat la modificació del PGM per resoldre el conflicte de les zones verdes


  • Comparteix:

Can Monmany estarà completament protegit després de la modificació del PGM

Can Monmany estarà completament protegit després de la modificació del PGM

El ple debat avui una modificació del Pla General Metropolità (PGM) per resoldre la problemàtica de les expropiacions de zones verdes a Valldoreix. Per esquivar les compensacions econòmiques als propietaris d'aquestes àrees, se'ls permetrà construir en aquests espais i les zones verdes es reubicaran als àmbits de Can Monmany i Can Busquets. L'operació immobiliària facilitarà l'edificació d'habitatge públic, per primera vegada, a Valldoreix.

La compensació als afectats es farà en la següent proporció: 30 metres quadrats de sòl per cada metre quadrat de sostre edificable. Aquesta intercanvi permet, alhora, protegir com a zona verda les àrees urbanitzables i urbanitzables no programades de Can Monmany i Can Busquets. L'operació en el PGM incrementarà la zona verda de la ciutat en 27.000 metres quadrats.

La modificació comportarà la possibilitat d'edificar 598 habitatges, dels quals 289 són de protecció oficial. Part d'aquest habitatge públic s'ubicarà a Can Mates i Can Cabassa i, per primera vegada, també se'n construirà a Valldoreix. En concret, s'edificaran 33 vivendes a la zona de la plaça de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a Valldoreix i 66 a una parcel·la a la rambla de Mossèn Cinto Verdaguer.

L'aprovació definitiva del PGM depèn de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.