La fi del conflicte per les zones verdes de Valldoreix, més a prop


Temes relacionats

Acord Sant Cugat - Valldoreix per desencallar la problemàtica d'expropiacions de zones verdes (18/mar/11)

Valldoreix insta Sant Cugat a assumir les expropiacions de zones verdes derivades del planejament (26/gen/11)

Operació urbanística per desencallar les expropiacions de zones verdes de Valldoreix (20/jul/10)

L'oposició demana més informació sobre l'operació de les zones verdes de Valldoreix (20/jul/10)


  • Comparteix:

Can Busquets estarà completament protegit després de la modificació del PGM

Can Busquets estarà completament protegit després de la modificació del PGM

Sant Cugat ha fet un pas més en el procés que ha de permetre que els propietaris de les zones verdes de Valldoreix puguin construir en aquests espais a canvi de reubicar aquestes àrees als àmbits de Can Monmany i Can Busquets. Així es desprén de l'aprovació inicial per part del ple del projecte de modificació del Pla General Metropolità (PGM), que permetrà la construcció de 598 habitatges, més de la meitat de protecció oficial. Amb aquestes modificacions, es resoldria el conflicte econòmic amb els propietaris de les zones verdes, ja que no caldria indemnitzar-los econòmicament. Aquesta aprovació inicial ha rebut el suport de l'equip de govern i l'abstenció de la resta de grups municipals.

El canvi en el PGM té un altre efecte: s'incrementarà la zona verda al municipi en 27.000 metres quadrats. Amb tot, la compensació per als afectats serà de 30 metres quadrats de sòl per cada metre quadrat de sostre edificable. Aquest intercanvi permetrà també protegir com a zona verda les àrees urbanitzables i urbanitzables no programades de Can Monmany i Can Busquets.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, explicava, la setmana passada, que amb aquesta modificació del PGM es pot desbloquejar la situació de zones verdes de Valldoreix.

Mercè Conesa

El que proposaríem és que el propietari de zona verda pugui edificar.


De la seva banda, la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, ha manifestat la seva satisfacció per l'acord entre les dues administracions i ha explicat què suposarà per als propietaris de zones verdes de Valldoreix.

Montserrat Turu

Això permetrà obtenir una part del sostre i cedir la resta de les zones verdes a l'administració en una proporció un terç - dos terços.



L'equip de govern ha tirat endavant aquesta aprovació inicial i la resta de grups municipals s'han abstingut a l'espera de conèixer amb més profunditat els acords i convenis previstos amb els propietaris de les zones verdes de Valldoreix. Tots els grups han valorat la feina feta aquest darrers dos anys per desencallar aquesta situació.

L'operació permetrà construir 289 habitatges de protecció oficial, tant a Sant Cugat com a Valldoreix. En aquest territori s'edificaran 33 vivendes a la zona de la plaça de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i 66 a una parcel·la a la rambla de Mossèn Jacint Verdaguer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.