Oliveres: 'La il·legalització de Sortu és una notícia molt trista per la pau a Euskadi'


Temes relacionats

Oliveres: 'L'alto el foc d'ETA és un pas importantíssim per a la pau' (11/gen/11)

Arcadi Oliveres: 'Tinc esperança en la declaració d'ETA' ( 6/set/10)


  • Comparteix:

Arcadi Oliveres

Arcadi Oliveres

El president de Justícia i Pau, el santcugatenc Arcadi Oliveres, ha fet un balanç molt negatiu de la sentència del Tribunal Suprem que prohibeix a la formació 'abertzale' Sortu presentar-se a les eleccions municipals del 22 de maig. Oliveres l'ha qualificat de 'molt mala decisió' i de 'notícia molt trista' per a la pau a Euskadi. Tot i això, ha dit que no creu que faci variar l'aposta estratègica dels 'abertzales' de condemnar la violència d'ETA.

En declaracions a Cugat.cat, Oliveres ha atribuït la decisió del Tribunal Suprem a una voluntat de satisfer els interessos polítics dels dos partits majoritaris de l'Estat espanyol.

Arcadi Oliveres

El PP treu molt de rèdit de la violència a Euskadi, i el PSOE s'hi sent hostatge i li acaba fent el joc.









Malgrat aquesta situació 'difícil', l'economista s'ha mostrat convençut que la legalització política de l'esquerra 'abertzale' s'acabarà produint. Oliveres també ha criticat la hipocresia política de denunciar la violència a Euskadi i alhora fer-ne ús en altres conflictes com el de Líbia.

Arcadi Oliveres

La Llei de Partits il·legalitza les formacions que estan en contra de la violència, i el Congrés acaba de votar una intervenció militar a Líbia.



El president de Justícia i Pau ha cridat el govern de Catalunya a denunciar aquesta 'inacceptable actuació' del Tribunal Suprem i s'ha mostrat favorable a internacionalitzar el conflicte per desencallar el procés de normalització política a Euskadi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.