L'Associació catalana de Muncipis acorda demanar que els municipis depenguin únicament del Parlament català


  • Comparteix:

Sant Cugat forma part de l'ACM.

Sant Cugat forma part de l'ACM.

L'Associació Catalana de Municipis i Comarques, a la qual pertany Sant Cugat, ha reescollit a Joan Maria Roig pel càrrec de president. Durant la seva assamblea anual, l'Associació també ha aprovat tres ponències que regulen qüestions tan importants pels municipis com l'organització territorial, les garanties i responsabilitats dels càrrecs electes o el reptes socials.

Entre d'altres propostes, l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, s'ha compromès a participar, en la mesura de les seves possibilitats, en la redacció del nou Estatut per Catalunya. Aquest organisme vol vetllar perquè la Generalitat pugui tenir competències exclusives en temes com ordenació territorial, hisenda local o règim electoral municipal.
L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, s'ha mostrat totalment d'acord amb aquesta proposta.

Lluís Recoder

Segur que el Parlament de Catalunya ho farà molt millor, per proximitat i per eficàcia"


Des de l'ACM també han acordat impulsar un model on els municipis tinguin més nivell de decisió política, promoure la creació d'un Fons Local de Garantia Social o impulsar una reforma de la legislació que fixi els sous dels regidors en funció del nombre d'habitants i el pressupost consolidat dels darrers anys.
Per a Recoder, les tres ponències aprovades suposen una millora pels ajuntaments i per tant, per als ciutadans.

Lluís Recoder

S'han aprovat tres ponències que afecten molt directament a la vida local com a l'elecció dels càrrecs o el finançament local.


La dotzena assamblea de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques ha reescollit també a l'alcalde d'Amposta, Joan Maria Roig, pel càrrec de president. L'acte ha estat clausurat pel conseller en cap de la Generalitat, Artur Mas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.