Joan Roura: 'La intervenció occidental a Líbia complica, més que no pas facilita les coses'


  • Comparteix:

El periodista de TV3 expert en els països mediterranis i el Pròxim Orient, Joan Roura, que ha visitat Sant Cugat per oferir una conferència organitzada pel col·lectiu Santcugatconversa, assegura que la 'primavera àrab' és l'inici d'una transició democràtica en aquests territoris. Tot i augurar que els processos seran molt lents, les noves generacions dels països han reclamat un canvi i ja no es tornaran enrere. A més, assegura que la intervenció occidental 'complica més que no pas facilita les coses'.

'Les revoltes al món àrab són, indubtablement un procés cap a la transició democràtica'. Així ho ha afirmat Roura en una xerrada a l'Hotel Sant Cugat, on ha destacat que els processos seran llargs. Roura considera que el món àrab ha obert la caixa dels trons, en positiu, i ha assegurat que la massa crítica del món àrab no tornarà enrere.

Joan Roura

Hi ha milions de persones que no tornaran enrere sota cap concepte. S'ha produït una massa crítica de gent que diuen que n'estan farts.





Pel que fa a Líbia, Roura ha destacat que la intervenció occidental 'complica més que no pas facilita les coses' al país. El periodista considera que hi ha hagut precipitació en l'actuació internacional i que 'potser la revolta no té prou força ni tant suport popular com s'havia pensat per derrotar Gadafi'.

Joan Roura

La intervenció occidental contra Líbia, tot i que tenia la voluntat de no tirar enrere la sublevació popular, potser es torna en contra.


Tot i no voler fer prediccions, augura que aquesta pugui ser 'una guerra a la bosniana', que duri molt i 's'enquisti'.

Roura ha fet un dibuix dels escenaris de futur del món àrab i ha conclòs dient que la primavera àrab acaba de començar i farà, a llarg termini, que la seva societat aconsegueixi millors condicions de vida i pugui viure amb més llibertats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.