Romeva (ICV): 'És important no posar tots els eurodiputats en el mateix sac'


Temes relacionats

Romeva qüestiona al Parlament Europeu la publicitat de la Fundació Qatar a la samarreta del Barça (17/des/10)

Romeva: 'Els lobbies de les grans corporacions tenen un accés gairebé directe a Europa' (22/ago/10)

Romeva proposa una Catalunya independent en una Europa federal (30/jun/10)


  • Comparteix:

Raül Romeva, durant una entrevista de Cugat.cat

Raül Romeva, durant una entrevista de Cugat.cat

L'eurodiputat santcugatenc Raül Romeva ha expressat la seva disconformitat respecte el tractament mediàtic que s'ha fet de la negativa de la majoria del Parlament Europeu a limitar els diputats a volar en classe turista. Segons Romeva, la manca de rigor d'alguns mitjans de comunicació va generar una primera impressió que tots els eurodiputats havien rebutjat aquesta mesura d'estalvi, quan 216 dels 674 hi van votar a favor, entre ells el mateix santcugatenc. La proposta era una esmena a les previsions pressupostàries del 2012 presentada pel grup Els Verds - Aliança Lliure Europea (Els Verds - ALE), del qual Romeva és membre.

Segons ha escrit Raül Romeva aquest dijous en el seu blog personal a la xarxa, és necessari que els mitjans de comunicació expliquin les coses amb 'rigor', i no atribueixin a tots els eurodiputats de la cambra una voluntat de 'mantenir els seus privilegis'. Romeva ha destacat que, malgrat la negativa del parlament a aprovar l'esmena, ja són molts els diputats de l'eurocambra que s'autoimposen aquestes restriccions en la despesa pública que els permet el càrrec.

Aquesta proposta tenia la intenció d'establir com a regla de caràcter general la compra de bitllets d'avió de classe turista per als vols dels diputats, en lloc de les tarifes de primera classe que se'ls paga actualment. Despeses com els viatges, les dietes, les despeses d'oficina i la contractació d'assistents personals es comptabilitzen de manera separada al sou base mensual de 6.200 euros que cobren els eurodiputats.

A més de Romeva, el convergent Ramon Tremosa i el republicà Oriol Junqueras també han votat a favor de la mesura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.