Optimisme després de sis mesos de la declaració de Collserola com a parc


Temes relacionats

El règim d'usos de Collserola, pendent mig any després de la declaració de parc natural (19/abr/11)


  • Comparteix:

Vista de la serra

Vista de la serra

Els partits polítics amb representació al consistori fan un balanç positiu dels primers sis mesos de Collserola com a parc natural. Tot i això, lamenten que les eleccions i el posterior canvi de govern hagin endarrerit algunes decisions com l'entrada de la Generalitat al consorci que gestiona el parc. La dotació econòmica i la definició dels usos són, segons les diverses formacions, les prioritats a què ha de fer front el consorci.

El copresident de CiU, Jordi Puigneró, fa un balanç positiu dels primers sis mesos de Collserola com a parc natural. Puigneró ha afegit que cal treballar per regular els usos que es donaran a la zona.

Jordi Puigneró

Ara caldrà treballar per veure quins usos s'hi determinen i com es regula i es gestiona aquest parc tant important que tenim a l'entorn metropolità.



El PSC destaca el grau de protecció que atorga la declaració de parc natural sobre Torre Negra i altres zones de la ciutat. Escoltem el primer secretari socialista, Ferran Villaseñor.

Ferran Villaseñor

Hem aconseguit una major protecció de Torre Negra. L'únic 'però' és que la Generalitat encara no estigui dins el consorci.



Per ICV-EUiA, la presència de la Generalitat al consorci garanteix el consens en la presa de decisions. Ho ha dit el responsable de Medi Ambient de la formació, Xavier Boix.

Xavier Boix

La voluntat de la Generalitat a formar part del consorci és molt important. Després, cal una concreció dels usos.



El president del PP a Sant Cugat, Jordi Carreras, creu que la declaració de parc natural ha de permetre potenciar la zona.

Jordi Carreras

El que podem fer des de Sant Cugat és desitjar que no s'allargui més la potenciació d'aquest parc.



Des d'ERC, es considera 'vital' la dotació econòmica destinada a la gestió del parc. Ho ha dit el responsable de Medi Ambient de la formació republicana, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

És necessària una bona dotació econòmica. També és important la implicació de la Generalitat, dels Ajuntaments i de la ciutadania.




Sant Cugat aporta més de 2.100 hectàrees al parc natural, una quarta part del total de la seva superfície, incloent el sector de la Torre Negra i Can Busquets.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.