Llum verda a la nova regulació per a la instal·lació d'antenes de telecomunicacions


  • Comparteix:

Atena de telecomunicacions. / Font: esLocal

Atena de telecomunicacions. / Font: esLocal

Millor cobertura al municipi i més seguretat són els objectius de la nova normativa municipal per regular la instal·lació d'antenes de telecomunicacions. El ple municipal ha donat aquest dilluns el vistiplau provisional per unanimitat al Pla Especial d'Infraestructures i Radiocomunicació, on s'emmarca la normativa, abans de l'aprovació definitiva de la Generalitat. L'ordenança vetlla per garantir la cobertura de telefonia a tota la ciutat i localitzar millor la ubicació, així com protegir el paisatge i la seguretat de béns i persones.

L'ordenança municipal detalla els requisits tècnics i les característiques específiques d'instal·lació, i proposa ubicacions alternatives en sòl o edificis públics de forma que es garanteixi la cobertura a tots els santcugatencs. Entre d'altres aspectes, la normativa estableix la reculada de les antenes a dos metres de la façana dels edificis i la seva integració com a elements urbans quan s'ubiquin en carrers i parcs.

El director de l'àrea de Territori, Joan Giordani, explicava així en una roda de premsa l'objectiu d'aquesta iniciativa.

Joan Giornadi

Establir els criteris de com i on s'han d'instal·lar les antenes. Ens ha de permetre racionalitzar l'impacte d'aquests elements.




L'ordenança s'emmarca dins el Pla Especial d'Infraestructures i Radiocomunicació, que ha aprovat provisionalment el ple municipal per unanimitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.