Dificultats en la formació de pactes de govern a Cerdanyola


  • Comparteix:

Imatge de l'ajuntament de Cerdanyola / Font: Cerdanyola.info

Imatge de l'ajuntament de Cerdanyola / Font: Cerdanyola.info

Incògnita en la constitució del nou ple municipal a Cerdanyola. A hores d'ara, l'únic acord en ferm de les formacions cerdanyolenques és deixar l'alcaldia a Carme Carmona (PSC), com a representant de la llista més votada. Pel que fa als pactes, hi ha tres fronts oberts: dos possibles tripartits i un govern socialista en minoria.

El PSC, la força que ha obtingut més representació a les municipals del 22 de maig amb set regidors, es mostra obert a parlar amb totes les formacions per negociar opcions de govern, però per ara no s'ha aconseguit cap acord.

A falta de dos dies per a la constitució del ple municipal, els pactes de govern passen per un acord entre el PSC, CiU i ERC o bé un tripartit d'esquerres amb socialistes, republicans i ecologistes. A hores d'ara, l'alcaldable del PSC i futura alcaldessa, Carme Carmona, destaca que les converses amb CiU 'van per bon camí'. No obstant això, considera que ICV-EUiA és 'un partit de govern' i per això manté encara negociacions sobre la taula per arribar a algun acord de mínims. Ho ha dit a Cerdanyola.info.

Carme Carmona

Tenim començades les converses amb CiU, que avancen correctament. També hem tingut contacte amb ERC i ICV-EUiA. No volem deixar cap de les dues.


L'altra opció és un govern en minoria del PSC amb pactes puntuals amb la resta de formacions del consistori de Cerdanyola, tot i que és una via amb menys opcions.

Amb la situació d'incertesa, el pacte per formar govern a Cerdanyola és encara difícil. Les formacions no veuen clar que sigui possible arribar a aquest dissabte amb un acord formalitzat. Carmona ha assegurat que 'tampoc no seria bo per a la ciutat precipitar-se'.

A Cerdanyola, les eleccions municipals del 22 de maig van donar set regidors al PSC, cinc al PP i cinc també a ICV-EUiA. CiU se situa com la quarta força municipal amb quatre regidors, i Compromís per Cerdanyola i ERC tanquen la representació consistorial amb dos regidors cadascuna.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.