Territori i Sostenibilitat estudia canviar l'operadora Renfe a serveis ferroviaris


  • Comparteix:

La línia R8, amb parada a Sant Cugat, podria gestionar-se per una altra empresa

La línia R8, amb parada a Sant Cugat, podria gestionar-se per una altra empresa

La gestió de la línia ferroviària R8, que enllaça Martorell amb Granollers Centre passant per Sant Cugat, té molts números de ser concedida a una companyia que no sigui Rodalies Renfe. Ho ha apuntat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, en una entrevista a Rac 1, en què ha assegurat que les avaries de l'operadora 'no són normals'.

Recoder ha destacat que les constants avaries de l'empresa són conseqüència d'una 'manca endèmica d'inversió' i ha subratllat que la Generalitat ha obert la porta a altres operadors per gestionar Renfe, que acaba el seu contracte d'aquí a set mesos. El conseller no ha volgut especificar com es faria la modificació, tot i que ha apuntat que podria ser de manera parcial. Són declaracions a 'El món a Rac 1'.

Lluís Recoder

Podríem dir que ara la R8, la nova Granollers-Martorell, la podem concessionar amb una altra empresa.


Recoder ha confessat que la Generalitat ja està negociant amb diversos operadors europeus, com la francesa Société National des Chemins de fer Français (SNCF) i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.