Joan Calderon abandonarà la presidència d'ICV a la tardor


  • Comparteix:

Calderon, durant l'anunci de la seva renúncia

Calderon, durant l'anunci de la seva renúncia

El president d'ICV, Joan Calderon, abandonarà el lideratge de la formació a la tardor. Calderon ha explicat la seva renúncia per una 'reflexió personal' derivada de la necessitat de cedir el pas a 'noves maneres de fer política'. La decisió coincideix amb l'inici d'un debat d'idees a les files ecosocialistes, coordinat pels exregidors Jordi Casas i Àssun Reyes, que busca elaborar un nou 'full de ruta' per als propers anys.

Calderon ha dit que la renovació de l'executiva ecosocialista es farà a la tardor i ha anunciat que ell no optarà a repetir com a president per aconseguir que la refundació de l'esquerra sigui 'una realitat i no només un document'.

Joan Calderon

No repetiré com a president. Ha de sorgir gent amb una altra forma de fer política per tirar endavant el projecte d'ICV-EUiA.


Calderon ha fet aquest anunci després de comunicar-ho als militants del partit i fent-lo coincidir amb la trobada de simpatitzants i militants que se celebrarà aquest divendres per redefinir les noves línies d'acció de la formació. Aquest debat d'idees, propiciat per un document base elaborat per l'exregidor Jordi Casas i conduït per la també exregidora Àssun Reyes, vol fer una anàlisi dels resultats electorals a les eleccions del 22 de maig, tant en l'àmbit local com en el nacional, i reflexionar sobre algunes de les propostes defensades pel moviment del 15-M.

Casas ha explicat així els objectius d'aquest procés.

Jordi Casas

Volem reflexionar sobre els mals resultats del 22 de maig des de la perspectiva d'ICV-EUiA però també del conjunt de l'esquerra santcugatenca.



Malgrat la seva renúncia a la presidència d'ICV, Calderon no abandonarà el càrrec de portaveu ecosocialista a l'Ajuntament durant aquest mandat. El nou líder de la formació es decidirà en un procés obert a la militància que es farà aquesta tardor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.