Lluís Recoder és partidari de tornar a implantar la taxa de sanejament


  • Comparteix:

Diu que la va suprimir per compromisos 'polítics'.

Diu que la va suprimir per compromisos 'polítics'.

L'alcalde es mostra partidari de tornar a implantar la taxa d'escombraries a Sant Cugat. Lluís Recoder ha explicat que es va veure obligat - en contra de les seves conviccions polítiques- a suprimir la taxa a causa del pacte de govern que mantenia amb el Partit Popular. Recoder està convençut que els ajuntaments progressistes han de penalitzar la generació de residus i fins i tot fer pagar més, a les famílies que més brutícia generen.

Recoder ha confessat que el pacte amb el PP va obligar a suprimir la taxa d'escombraries ja que era una de les promeses electorals dels populars. No obstant, l'alcalde es mostra fermament partidari de gravar la generació de residus i en aquest sentit es mostra partidari de tornar a implantar la taxa d'escombraries.

Lluís Recoder ha explicat que la gestió i eliminació dels residus urbans és un dispendi cada vegada més costós pels ajuntaments, i creu que els ciutadans han de saber -mitjançant un rebut individual- el preu que té la generació de brossa:

Lluís Recoder

Jo malgrat que vaig suprimir la taxa, hi crec fermament. Té un cost molt gran pels ajuntaments la generació de residus i el ciutadà també ha d'ajudar a pagar-ho.


Recoder no aposta, només, pel retorn en les properes ordenances fiscals de l'impost d'escombraries, sinó que creu que -com Alemania- cal gravar les famílies que més residus generen.

Lluís Recoder

Volem que sigui en forma d'un rebut específic. Volem que les famílies que més residus generin, paguin més. Així passa Alemanya i també ho velm fer.


Durant l'anterior mandat, l'Ajuntament va anar aplicant unes rebaixes paulatines en la taxa de sanejament dels 60 euros als 15 euros. Finalment el novembre de l'any passat es va suprimir totalment aquest impost per les famílies.

Recordem que el PSC va aplaudir, en el seu moment, la supressió d'aquesta taxa i van donar el seu suport a les ordenances fiscals del 2003.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.