L'Ajuntament ha pagat els seus proveïdors en 38 dies durant el primer trimestre


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha pagat els proveïdors durant el primer trimestre de l'any a 38 dies

L'Ajuntament ha pagat els proveïdors durant el primer trimestre de l'any a 38 dies

El pagament als proveïdors per part de l'Ajuntament durant els primers tres mesos de l'any s'ha efectuat en 38 dies de mitjana, 12 dies per sota del que marca la Llei de Morositat. Ho recull l'informe elaborat pel tresorer del consistori i que el tinent d'alcalde d'Economia i Ocupació, Carles Brugarolas, ha explicat durant el ple d'aquest dilluns. El responsable d'Economia ha detallat que en total el primer trimestre s'han pagat poc més de 1.500 factures amb un volum de prop de 15 milions d'euros.

El tinent d'alcalde d'Economia i Ocupació, Carles Brugarolas, ha explicat que l'informe del tresorer divideix en tres parts el flux de dies des que el proveïdor fa arribar la factura fins que es paga. El primer càlcul és des que es presenta la factura fins a la seva aprovació, en què es triga 24 dies. El segon recull des de l'aprovació fins que arriba a tresoraria, que triga dos dies. Finalment, es té present des de l'aprovació de la factura fins que es paga, quan passen 12 dies.

Brugarolas ha destacat que 'tot i que les dades del primer trimestre són bones', cal seguir millorant.

Carles Brugarolas

El flux total del que correspon des de l'arribada de les factures fins al pagament ha estat de 38 dies. Volem coninuar treballant per reduir-les més.


Brugarolas, que ha recordat que durant el 2010 l'Ajuntament pagava de mitjana als proveïdors a 43 dies, ha subratllat que aquestes dades situen la ciutat en les primeres posicions dels pagaments.

El PSC ha felicitat l'equip de govern per les dades, tot i que ha demanat una informació 'clara i concisa' i que no es manipulin les dades dient només un dels tràmits que segueixen els pagaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.