Mas de Xaxàs: 'Les xarxes socials han permès un accés directe a les revoltes àrabs des dels països occidentals'


Temes relacionats

Costa (Unipau): 'El periodisme professional ha de conviure amb el no professional' (19/jul/11)

Tica Font (Unipau): 'Hem de canviar la forma de gestionar els conflictes' (18/jul/11)

Marc Garfella (Unipau): 'Qualsevol santcugatenc podrà consumir electricitat verda al setembre' (17/jul/11)

Daniel Munevar (Unipau): 'Hi ha recursos suficients per alimentar tres vegades la població mundial' (17/jul/11)


  • Comparteix:

El periodista Xavier Mas de Xaxàs

El periodista Xavier Mas de Xaxàs

'Les xarxes socials han permès un accés directe a les revoltes àrabs des dels països occidentals'. Ho ha explicat el periodista Xavier Mas de Xaxàs aquest dimarts en la seva ponència al curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), que ha tingut lloc al Centre Borja. Mas de Xaxàs també ha destacat el paper de les cadenes de televisió àrabs, com Al Jazeera, que, segons el periodista, 'han fet un tractament sense precedents del fenomen'. Mira l'entrevista a Xavier Mas de Xaxàs a Cugat tv

Segons Mas de Xaxàs, les televisions àrabs Al-Jazeera i Al-Arabyia han permès esquivar la censura dels mitjans locals sobre els esdeveniments. Mas de Xaxàs ha dit que aquestes cadenes han fet 'un tractament transversal i transparent' de les revoltes i que, juntament amb les xarxes socials, han marcat l'èxit de les convocatòries.

El periodista de 'La Vanguardia' també ha posat èmfasi en el paper del Facebook i el Twitter a l'hora d'informar dels esdeveniments als països occidentals. Mas de Xaxàs ha dit que, gràcies a les xarxes socials, 'els governs occidentals poden entendre i actuar per evitar massacres' als països que han viscut les revoltes.

Xavier Mas de Xaxàs

Ens ha permès un accés directe al què està passant. Podem tenir informació real.



Mas de Xaxàs ha qualificat de 'massiva' la presència dels mitjans occidentals en les revoltes, però lamenta que la cobertura hagi decaigut des del mes d'abril. En aquest sentit, el periodista proposa que els mèdia facin un seguiment puntual sobre el terreny per conèixer la situació actual d'aquests països.

Mas de Xaxàs ha participat en una taula rodona on s'ha analitzat el paper de la ciutadania i de les xarxes socials en les revoltes àrabs. El debat també ha comptat amb la presència dels periodistes Jordi Pérez i Carme Colomina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.