Via Vallès creu que la nova Àrea Metropolitana de Barcelona divideix el Vallès


Temes relacionats

Conesa formarà part del consell d'alcaldes de la nova Àrea Metropolitana (21/jul/11)


  • Comparteix:

Segons Via Vallès, l'AP7/B30 dividirà la comarca en dues parts

Segons Via Vallès, l'AP7/B30 dividirà la comarca en dues parts

Via Vallès afirma que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) no es basa en la realitat metropolitana actual del territori. L'entitat defensa que 'amb la nova configuració metropolitana, el Vallés queda clarament dividit'.

Via Vallès ha destacat les mancances d'aquesta nova estructura administrativa local. Segons l'associació, 'una entitat metropolitana cal que es basi en la realitat territorial metropolitana i no en aquella que parteix d'antigues planificacions que tenen el seu origen en la Barcelona de 1956'. Així, Via Vallès no entén com hi ha diferències entre municipis que comparteixen un mateix eix metropolità, com és l' AP7/B30. Sant Cugat està inclòs dins de l'AMB, mentre que Rubí, Mollet del Vallès i Parets del Vallès queden apartats.

Via Vallès s'ha queixat de 'la divisió urbanística que marxa la nova AMB'. Segons l'entitat, hi haurà dos territoris ben diferenciats, per sobre i per sota de l'eix de l'AP7/B30. Aquest eix, remarca, passa a ser una línia divisòria en comptes d'estructurar-se com a la Nova Gran Via a l'interior de la regió de Barcelona.

D'altra banda, segons l'entitat, el fet que la Comissió d'Urbanisme de la ciutat de Barcelona passi a ser d'àmbit metropolità atorga a la capital una capacitat de control sobre la seva perifèria que no s'adiu amb el principi d'autonomia municipal que manifesta l'Estatut.

La solució que presenta Via Vallès és que s'adeqüin els límits de l'AMB a la realitat, ja sigui acceptant els nous municipis que s'hi vulguin adherir, o bé crear una organització metropolitana alternativa al conjunt del Vallès, Occidental i Oriental, en la seva totalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.