Les forces de l'Ajuntament, satisfetes pel nou retorn dels 'papers' però amb matisos


  • Comparteix:

Alguns dels documents retornats

Alguns dels documents retornats

Els partits polítics amb representació al ple municipal han debatut sobre el retorn de la darrera remesa dels papers de Salamanca a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) situat a Sant Cugat. En la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat ràdio (91.5 fm), totes les forces polítiques han valorat el trasllat tot i que cada partit ha afegit alguns matisos.

El portaveu de CiU, Jordi Puigneró, ha expressat que tot i la gran lentitud del retorn dels documents, cal fer un reconeixement al govern espanyol.

Jordi Puigneró

Era de justícia que aquests papers anessin tornant tot i que ha sigut un procés molt lent.


El regidor del PP Bruno de Salvador ha dit que des del seu grup estan orgullosos de tenir els documents aquí, però que el seu principi era concentrar els documents en un punt geogràfic com era Salamanca.

Bruno de Salvador

Com a PP de Sant Cugat estem orgullosos de tenir-los aquí de nou, però ja vam dir que volíem centralitzar la documentació a Salamanca.



Des del PSC no s'han mostrat molt satisfets. El portaveu del grup, Ferran Villaseñor, ha criticat la demora del trasllat i espera tenir tots els documents al desembre.

Ferran Villaseñor

S'ha enderrarit moltíssim, no estem contents perquè arribin ja que és el que haurien de fer, esperem que el desembre ja estiguin aquí.





Ramon Gutiérrez d'ICV-EUiA ha destacat que s'ha fet un esforç, tot i que ha afegit que es podria haver treballat més per rebre'ls tots en una sola remesa.

Ramon Gutiérrez

Hi ha hagut una passivitat dels governs de Madrid i les conselleries de la Generalitat. S'ha fet un esforç, però hagués estat molt bé recuperar-los d'una remesa.




El portaveu de la CUP, Guim Pros, ha relacionat el retorn dels papers amb l'aproximació d'eleccions generals i dóna importància al valor de la memòria històrica.

Guim Pros

El retorn s'ha fet seguint els interessos polítics de Madrid i crec que la memòria històrica s'ha de recordar.



Aquesta darrera remesa ha estat la cinquena de fons d'origen català i confiscats pel franquisme que ha arribat a l'ANC des del Centre Documental de la Memòria Històrica de Salamanca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.