Els partits polítics, exepte el PP, demanen un debat serè sobre la possible instauració d'una taxa per la recollida d'escombraries


  • Comparteix:

Tots els grups polítics, a excepció del PP, demanen un debat serè i a fons sobre la possible reinstauració d'una taxa o impost que gravi la recollida de residus de la ciutat. Aquesta petició es produeix després que, en declaracions a Ràdio Sant Cugat, l'alcalde es mostrés partidari de reinstaurar un impost per la recollida d'escombraries. Els partits demanen que s'estudiï quina és la millor formula per cobrar aquest impost que es va suprimir el novembre de l'any passat en compliment d'una promesa electoral del Partit Popular.

Després que Lluís Recoder s'hagi mostrat partidari de reinstaurar una taxa per la recollida d'escombraries a la ciutat, els partits polítics han volgut mostrar la seva posició, i tots -llevat del PP- es mostren proclius a obrir un debat sobre el tema, tot criticant que l'alcalde hagi preferit explicar-ho, primer, als mitjans de comunicació.

El tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, ha aclarit que el debat surt del Consell Caomarcal que planteja als ajuntaments com fer front a les despeses de la gestió dels residus:

Joan Recasens

El Consell Comarcal ens planteja als ajuntaments en diverses reunions com fer front als cotos de la gestió de la brossa.


Totalment en contra s'ha mostrat el PP que creu que Recoder hauria de mantenir les seves promeses i no canviar de postura depenent de com bufa el vent. Fidel a la seva proclama de 'menys impostos', Berta Rodriguez s'ha mostrat contrària a la seva supressió:

Berta Rodríguez

No podem fer promeses en període electoral i després desdir-nos.


Eduard Pomar, per part de l'actual soci de govern, Esquerra Republicana, s'ha mostrat en contra d'imposar un nou impost sinó que aposta per incloure-ho dins l'Ibi o el rebut de l'aiguasta de forces:

Eduard Pomar

No som partidaris d'una nova taxa. Sí de cobrar-ho però potser dins l'IBI.


El PSC, s'ha mostrat ofès de com s'ha assebentat del debat sobre aquesta qüestió. Jordi Menéndez obre la porta a fer un debat polític sobre la possible reinstauració de la taxa però alhora demana també un balanç sobre el programa de Residu Mínim a la ciutat:

Jordi Menéndez

Si l'alcalde vol un debat cal que ens ho plantegi als grups i ho discutim, no esbombant-ho als mitajsn. Ara, cal també un debat sobre la gestió dels residus a la ciutat.


En la mateixa línia s'ha manifestat ICV-EA que creu que un tema tan important necessita d'un debat intern i sosegat i no manifestacions als mitjans de comunicació. Toni Santos creu que Recoder va voler acontentar el PP i ara vol fer content ERC:

Toni Santos

D'aquesta manera no es fan les coses. De tota manera estem oberta a debatre-ho.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.