Colldeforns (PSC), escèptica amb la reforma de la Constitució per limitar el dèficit a l'administració


Temes relacionats

Brugarolas: 'El dèficit pressupostari té sentit en certes circumstàncies per impulsar l'economia' (24/ago/11)


  • Comparteix:

Montserrat Colldeforns a Cugat ràdio

Montserrat Colldeforns a Cugat ràdio

La diputada santcugatenca del PSC al Congrés dels Diputats, Montserrat Colldeforns, es mostra escèptica amb l'acord a què han arribat el PSOE i el PP per reformar la Constitució espanyola per limitar el dèficit i el deute de les administracions públiques. La socialista considera que no és una mesura necessària actualment i destaca que caldrà veure si realment l'acord s'acaba redactant i signant, ja que 'no ha quedat clar ni el què ni el com' per dur la modificació a terme.

El Congrés dels Diputats ha rebut amb 'sorpresa' la proposta del president espanyol de limitar el dèficit i el deute de les administracions públiques. Segons Colldeforns, les presses amb què s'ha dut a terme 'han descol·locat la majoria dels diputats' presents a la sessió plenària i subratlla que s'han de conèixer els detalls per entendre les raons que han portat els dos principals partits espanyols a acordar això. Així i tot, la diputada santcugatenca considera que no és una mesura necessària. Són declaracions a Cugat.cat.

Montserrat Colldeforns

No sé fins a quin punt una norma molt estricta impedeix una acció dels governs ràpida i necessària en temps de crisi. És molt millor controlar el sistema financer, per exemple.



Segons la socialista, actualment seria més important fer acords amb la Unió Europea per controlar el sistema financer, per exemple, que no pas controlar tan exhaustivament la despesa de les administracions públiques. En aquest sentit, Colldeforns considera que s'ha de confiar més en els governs.


No obstant això, la diputada veu encara lluny que s'arribi a signar l'acord entre el PSOE i el PP, ja que assegura que durant la sessió plenària d'aquest dimarts no va quedar clar ni el fons ni la forma per dur a terme la reforma. A més, considera que les diferències entre els dos partits pesaran més que la intenció d'arribar a un acord, en cas que s'arribés a redactar el text.

Montserrat Colldeforns

El que Rajoy va deixar molt clar és que estava disposat a arribar a la Constitució, però no va quedar clar ni el què ni el com.


D'altra banda, Colldeforns no ha volgut opinar sobre com afectaria l'acord a l'autogovern de Catalunya, ja que assegura que per fer-ho s'hauria de veure el redactat del text.


La mesura, segons el president espanyol, ajudaria a 'enfortir' la confiança en l'estabilitat de l'economia espanyola i introduiria un límit de despesa a què s'hauria d'arribar entre 2018 i 2020. Zapatero ha subratllat que no tindrà efecte 'ni aquesta legislatura ni la següent' i ha reconegut que no arreglarà la crisi. Tot i així considera que és un 'bon senyal' que pot 'allunyar la incertesa'.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.