L'equip de govern lamenta les retallades a les escoles bressol i demana 'responsabilitat' al PSC


Temes relacionats

El PSC insta l'Ajuntament a compensar les llars d'infants i escoles de música per les retallades (23/ago/11)

Les llars d'infants municipals veuran un 11% reduit el seu pressupost (12/ago/11)


  • Comparteix:

Les escoles bressol patiran una retallada de l'11%

Les escoles bressol patiran una retallada de l'11%

L'equip de govern demana 'responsabilitat' arran de les declaracions del PSC sobre la reducció en les subvencions de la Generalitat a les escoles bressol i de música municipals. En un comunicat, el consistori destaca que 'ja assumeix el 50 per cent del cost de cada plaça escolar' a les escoles bressol i subratlla que el departament treballarà els propers dies per fer front a la problemàtica amb 'diferents propostes'. Els socialistes reclamen que el consistori assumeixi, des dels seus comptes, el cost de les retallades en aquests dos àmbits.

Una de les línies de treball que l'equip de govern considera prioritària és l'augment de beques per a les famílies amb dificultats econòmiques. També treballarà amb les associacions de municipis per demanar altres ajudes al govern. D'aquesta manera, segons un comunicat, els serveis tècnics d'educació analitzaran l'impacte econòmic d'aquesta reducció d'ingressos per fer front a la situació.

L'alcalde accidental d'aquesta setmana, Carles Brugarolas, ha destacat que la prioritat ara mateix és avaluar la situació perquè afecti el mínim possible als ciutadans.

Carles Brugarolas

El que hem de fer és avaluar quines possibilitats hi ha de què l'impacte d'aquesta decissió sigui el mínim possible per la societat.



Segons el comunicat, l'Ajuntament assumeix actualment el 50 per cent del cost de cada plaça escolar, mentre que la resta correspon a les aportacions de la Generalitat i de les famílies, en un 25 per cent respectivament.


El consistori lamenta aquestes retallades, ja que 'dificulten la sostenibilitat econòmica dels equipaments educatius municipals' i trasllada als ajuntaments una problemàtica 'difícil d'assumir'. És per aquest motiu que es dirigeix al PSC demanant 'responsabilitat' després que els socialistes demanessin que el consistori faci front a la retallada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.