L'independentisme local, excepte la CUP, commemorarà unit l'Onze de Setembre


  • Comparteix:

Les ofrenes florals es faran a la plaça Rafael Casanova

Les ofrenes florals es faran a la plaça Rafael Casanova

Les seccions locals independentistes santcugatenques realitzaran de manera conjunta l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova l'Onze de Setembre, amb motiu de la Diada Nacional. Les cinc formacions són ERC, Solidaritat Catalana (SI), Reagrupament Independentista (RCAT), Democràcia Catalana (DCat) i un altre Sant Cugat (uaSC). La CUP s'ha desmarcat d'aquesta acció perquè vol explicar el seu projecte en un acte propi, tot i remarcar que comparteix l'independentisme amb les altres formacions.

Els grups polítics independentistes de Sant Cugat s'agrupen sota el lema 'd'unitat i rebuig als atacs que pateix la nostra llengua i el nostre autogovern' per celebrar la ja tradicional ofrena floral al monument al conseller en cap, Rafael Casanova. La presidenta d'ERC, Mireia Ingla, ha explicat en una entrevista a Cugat.cat per què han actuat de forma conjunta amb les altres organitzacions.

Mireia Ingla

Només de forma unànime podem defensar-nos dels atacs a la nostra llengua i al nostre sistema educatiu.


Els primers contactes entre les agrupacions independentistes de Sant Cugat van començar després de les eleccions municipals per estudiar què podien fer de manera conjunta en moments concrets però sense definir el tipus de relació entre els diferents partits. Les cinc formacions van considerar adient dur a terme la primera acció conjunta per la Diada Nacional per l'alta significació del dia. La interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acabat d'influir a les formacions a decidir-se a tirar endavant les seves reivindicacions de manera conjunta.

L'acte es durà a terme aquest diumenge a dos quarts de deu del matí a la plaça Rafael Casanova. L'ofrena es farà alhora pels cinc grups que oferiran el mateix ram. A continuació cada partit polític farà el seu parlament individual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.