Conesa reclama el pacte fiscal per garantir un catalanisme social i útil per a la gent


Temes relacionats

La immersió lingüística i el dret de decidir protagonitzen les ofrenes florals a Rafael Casanova (11/set/11)

Valldoreix commemora la Diada amb un monument a Francesc Busquets (11/set/11)


  • Comparteix:

Mercè Conesa, durant el discurs

Mercè Conesa, durant el discurs

L'alcaldessa, Mercè Conesa, reclama un nou pacte fiscal per disposar de més recursos que garanteixin 'el component social del catalanisme'. En el seu primer discurs institucional de l'Onze de Setembre, Conesa remarca que un nou tracte econòmic per a Catalunya és indispensable per cobrir les necessitats d'aquells catalans que més pateixen la crisi i per mantenir l'Estat del Benestar.

Conesa ha fet bandera del 'catalanisme social' com a eix vertebrador del país. Segons l'alcaldessa, el catalanisme ha de projectar el seu component social si vol mantenir-se útil a la majoria de la població i, en especial, a persones afectades per la crisi. Malgrat remarcar que la taxa d'atur a Sant Cugat és inferior a poblacions de l'entorn, Conesa ha reivindicat la feina feta des del consistori per pal·liar els efectes del context econòmic. L'alcaldessa, però, ha demanat un pacte per reduir el dèficit fiscal i poder garantir més serveis als catalans.

Mercè Conesa

Ens cal un nou pacte fiscal. Això ens ajudaria a reactivar el nostre teixit econòmic i a tenir cura dels que més pateixen la crisi.


En paral·lel, Conesa també ha admès que el nou Estatut no ha funcionat. En aquest sentit, l'alcaldessa ha remarcat que, malgrat el nou marc d'autogovern, Espanya continua negant la identitat nacional de Catalunya, impedeix una agència tributària pròpia i ataca la immersió lingüística. També ha fet especial èmfasi en la reforma unilateral de la Constitució espanyola, que considera un error, i ha denunciat 'la intencionalitat' i 'la voluntat' de l'Estat espanyol per ofegar les comunitats autònomes. Per això, l'alcaldessa adverteix a Espanya que molts catalans es preguntaran quin sentit té pertànyer a l'Estat espanyol si no es respecta Catalunya tal com és.

Mercè Conesa

Fa massa anys que intentem explicar Catalunya. Si no ens entenen, serans ells els que ens hauran exclòs.



L'alcaldessa també ha instat els santcugatencs a ser comprensius amb les dificultats econòmiques que passen les administracions i ha recordat que caldrà ser més eficients que mai per mantenir les actuals prestacions públiques.

Durant el discurs, Conesa també ha tingut un record per a l'artista santcugatenc Josep Grau-Garriga, recentment desaparegut. El discurs ha tingut lloc a la plaça de la Vila, a causa de les obres que es duen a terme a la plaça de Barcelona, lloc habitual d'aquest acte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.