La immersió lingüística i el dret de decidir protagonitzen les ofrenes florals a Rafael Casanova


Temes relacionats

Conesa reclama el pacte fiscal per garantir un catalanisme social i útil per a la gent (11/set/11)

Valldoreix commemora la Diada amb un monument a Francesc Busquets (11/set/11)


  • Comparteix:

Monument a Rafael Casanova després de l'ofrena

Monument a Rafael Casanova després de l'ofrena

La defensa del sistema d'immersió lingüística i el dret a l'autodeterminació han centrat els discursos de CiU, PSC i la CUP en l'ofrena floral a Rafael Casanova. La federació i els socialistes adverteixen dels riscos de la interlocutòria de Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per al català, mentre que els independentistes criden a lluitar per l'estat propi. ICV-EUiA no ha fet discurs i el PP no ha fet cap ofrena com a partit.

CiU ha advertit que la darrera interlocutòria del TSJC és una nova fractura amb Espanya. El copresident de la federació a Sant Cugat, Jordi Puigneró, també ha reivindicat un nacionalisme que lluiti pel dret de decidir de Catalunya.

Jordi Puigneró

Tenim molt clar que apostem pel dret de decidir de Catalunya.








El PSC ha incidit en la defensa del sistema d'immersió lingüística a les escoles, amenaçat per la interlocutòria del TSJC, qualificada com a 'greu irresponsabilitat'. El primer secretari i portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha defensat la cohesió social que suposa el català per a la societat i ha demanat als partits treballar plegats.

Ferran Villaseñor

Cal que deixem de banda els tacticismes. Hem de remar junts per tirar endavant el país i per protegir la llengua.



ICV-EUiA ha fet l'ofrena floral, però no ha ofret cap discurs, tal com la coalició ecosocialista ja ha dut a terme en anys anteriors. En declaracions a Cugat.cat, el portaveu ecosocialista, Joan Calderon, remarca el valor de cohesió social que atorguen a l'Onze de Setembre.

Joan Calderon

La Diada és una festa de cohesió social, que ara està en moments difícils per les retallades de CiU i el PSOE.



La CUP ha insistit en la impossibilitat d'una entesa entre els Països Catalans i Espanya. Els independentistes han assegurat que l'actual Constitució espanyola és 'antidemocràtica', ja que, entre altres coses, no respecta el dret a l'autodeterminació. En aquest sentit, el portaveu de la CUP, Guim Pros, fa una crida als santcugatencs per lluitar per la independència.

Guim Pros

Sempre que s'acosta la Diada ens arriben atacs. Cal sortir al carrer i demanar la independència.



L'altra força política amb representació al ple, el PP, no ha participat en l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova, però sí que ho ha fet en la de la corporació municipal. El regidor popular Álvaro Benejam n'explica el motiu.


Álvaro Benejam

Entenem la Diada com una festa de tots. Les altres reivindicacions queden fora del nostre partit.





Per la seva banda, la resta de formacions independentistes de la ciutat - ERC, Solidaritat, Reagrupament i Democràcia Catalana - i el partit un altre Sant Cugat (uaSC) han dut a terme l'ofrena floral conjuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.