Prop de 400 persones es concentren en defensa de la immersió davant l'ajuntament


  • Comparteix:

Clam local en defensa del model d'immersió lingüística de les escoles catalanes. Prop de 400 persones s'han concentrat aquest dilluns a les portes de l'ajuntament, convocades per la plataforma Somescola.cat. Entitats locals, representants polítics i ciutadans a títol personal, a qui s'han sumat l'alcaldessa i l'equip de govern, han rebutjat les sentències del Tribunal Suprem que qüestionen el català com a llengua vehicular a l'ensenyament i han defensat la continuïtat del model escolar actual.

Sota el lema 'L'escola en català, ara i sempre', Sant Cugat s'ha sumat a la convocatòria de la plataforma Somescola.cat, que han seguit poblacions d'arreu de Catalunya.

L'objectiu és que la societat catalana doni suport al sistema actual d'educació lingüística que, segons l'entitat, representa un model de cohesió social al qual cal donar continuïtat. La presidenta d'Òmnium Cultural, Maria Rosa Caballé, ha subratllat la importància d'actes com aquest.

Maria Rosa Caballé

És reivindicar que tenim dret a tenir un model propi i ningú ens ha de dir res.




La comunitat educativa santcugatenca ha estat representada per pares i mares, alumnes i professorat. Tots han coincidit a qualificar les sentències com un atac contra Catalunya i contra la seva llengua.

Ciutadans

La llengua és el català i el colonialisme està fora de lloc. / És un projecte que funciona i l'hem de defensar. / Si ens veuen a tots potser retiraran la interlocutòria.



Un manifest que han llegit una mare, un alumne i una professora ha servit per simbolitzar aquest clam comú en defensa del model escolar. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat que no es pot transigir amb la llengua i el model educatiu.

Mercè Conesa

No confiem que les demostracions de força canviïn res, però és un toc d'alerta. Hi ha coses com la llengua i el model educatiu on no es pot transigir.





De fet, l'Ajuntament ja s'ha adherit al manifest, que compta amb 26.000 signatures i està elaborant una moció en defensa del model d'immersió lingüística. Conesa ha avançat que el document que es presentarà al proper ple comptarà amb un ampli suport institucional, a excepció del PP.



  • Comparteix:

COMENTARIS

En una ciudad de mas de 75.000 habitantes, en una situacion tan trancendental, como dicen que es, la inmersion linguistica, solo acuden a manifestarse unas 400 personas, y digo yo que la cuestion no sera tan trancendental. Me da la impresion , que los ciudadanos tienen muy claro, que la libertad de unos no empieza donde acaba la de otros. Lo que oasa es que algunos hacen mas ruido que otros, pero solo es eso ruido. Tambien puede ser, que los sancugatencos, tengan poco o nula conciencia ciudadana, ya van, entre otros, dos ejemplos que dan que pensasr, este sobre la educacion y el de la sanidad.

Maria del Carmen Freidias. Enviat el 13/set/11


Doncs sapiga aquesta bona dona que si nomès hi eren 400 persones no per voluntat propia per qué crec que com jo mateixa que de cor hi era evidentment tot i que per motius de feina estaba "pencant" (gràcies a Déu),i fisicament hi vaig estar absent.Crec firmement que JA N´HI HA PROU D´ATACS A CATALUNYA!!! Sembla mentida i trobo VERGONYÓS que al S.XXI encara hi hagi individuos que facin tant de mal.Nomès saben atacar ,difamar i escampar mentides? Ah! i a sobre som els catalans que incomplim les Lleis!!!! Caram srs.espanyols,on està la Democràcia?Sapiguen que Catalunya te una Cultura ,Llengüa i Tradicions propies i no ens deixarem que ens l´arrabassin.No s´inventin vostès problemes on no n´hi han

Montserrat Calduch i Triguero. Enviat el 13/set/11


En las vascongadas tambien nos llaman españoles, que grande es ser y sentirse español. lo de sentirse español es orgullo, que no vanidad. Esta española, no necesita ser ni agresiva ni intolerante, para decir lo que piensa, Cataluña tiene una cultura rica y abierta al mundo, es un privilegio de tener dos lenguas, ninguna es ni mas ni mejor que la otra, La bandera y la patria se llevan en el corazon, fuera de las fronteras de Cataluña el mundo es muy grande, lo puedo esegurar, en la mesa de mi casa se hablan tres idiomas, que maravilla, y a mi me aducaron mis mayores en que los que vienen de fuera son forasteros que no inmigrantes. ,

Maria del Carmen Freidias. Enviat el 13/set/11


Nunca el ejercicio de los derechos humanos hace de menos a un pueblo o nacion, muy al contrario. Desgraciada la nacion, que a de afirmarse, negando el ejercicio de los derechos individuales. Maria del Carmen de Freidias y Garcia

Maria del Carmen Freidias. Enviat el 13/set/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.