Els santcugatencs podran adreçar-se ara als regidors abans dels plens municipals


Temes relacionats

Entra en vigor el primer Reglament de Participació Ciutadana de la ciutat (12/set/11)


  • Comparteix:

Francesc Carol

Francesc Carol

El nou Reglament de Participació Ciutadana amplia els espais i mecanismes perquè els santcugatencs i les associacions de la ciutat facin sentir la seva veu a la política municipal. Destinar els primers minuts del ple a precs i preguntes, la reforma dels consells de districte i el desenvolupament dels consells sectorials són algunes de les novetats que incorpora aquesta normativa. El regidor de Participació Ciutadana, Francesc Carol, ha explicat totes aquestes novetats durant una entrevista a Cugat.cat i ha afegit que la proposta anirà de la mà de la promoció de l'ús de les noves tecnologies.

Aquest nou reglament, aprovat al febrer i en vigor des d'aquest mes, reforma el funcionament dels plens municipals i dels consells de districte. El regidor de Participació Ciutadana, Frances Carol, ha explicat en una entrevista a Cugat.cat la intenció d'aquests canvis.

Francesc Carol

Estem en una època on es demana una major participació política dels ciutadans. Aquest reglament tracta de crear els mitjans.


En relació als barris i a les entitats, la normativa dóna lloc als consells de barri, en substitució dels consells de districte, i també obre la porta al consells sectorials. En relació als barris, s'han creat els del centre est i el centre oest per donar veu a diferents zones del nucli de la ciutat que fins ara no disposaven de consell propi. I pel que fa a les associacions aquestes tindran els seus canals de participació a través dels consells sectorials. Carol explica com funcionaran aquests nous espais.

Francesc Carol

La democràcia participativa és tranversal entre ciutadans. Els Consells Sectorials volen que les entitats debatin entre elles.



Per fer preguntes a l'equip de govern, els santcugatencs podran presentar les seves peticions a través de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) fins a una setmana abans de la celebració del ple municipal on seran respostes. Les sessions plenàries també canviaran el seu funcionament destinant els primers 30 minuts a atendre els precs i preguntes dels ciutadans, en lloc de fer-ho al final del ple com fins ara.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.