Entra en funcionament el nou reglament per participar al ple


  • Comparteix:

Una de les sessions del ple

Una de les sessions del ple

El ple municipal canvia el seu funcionament i des d'aquest dilluns els ciutadans podran dirigir-se als representants polítics abans de la sessió. Per fer-ho, els veïns han d'adreçar les seves preguntes per escrit a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) com a mínim una setmana abans. Això els garanteix resposta el mateix dia del ple, tot i que també poden formular les seves preguntes oralment. En aquest cas, però, l'equip de govern podrà respondre en un altre ple o per una altra via. La sessió de precs i preguntes del públic comença a dos quarts de set de la tarda, mitja hora abans del ple.

El nou funcionament de la sessió de precs i preguntes està estipulat pel Reglament de Participació Ciutadana. Aquest document marca dues vies perquè els ciutadans s'adrecin als representants del ple municipal. Els veïns podran formular les seves preguntes en la mateixa sessió com fins ara, però també per escrit a través de l'OAC. Aquesta via els garanteix la resposta de l'equip de govern a la mateixa sessió plenària.

El regidor de Participació Ciutadana, Francesc Carol, ha explicat a l'informatiu 'Primera Plana' de Cugat.cat com es desenvoluparà la sessió de precs i preguntes, que s'avança a mitja hora abans dels plens municipals.

Francesc Carol

La persona que ha fet la pregunta tindrà dos minuts per formular-la i la resposta serà també de dos minuts. Tindrà opció d'un minut de rèplica.






Les preguntes s'han de presentar per escrit com a mínim una setmana abans del ple municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.