Sant Cugat no estarà moralment exclosa de la Constitució, tot i la proposta de la CUP


  • Comparteix:

El ple municipal de l'Ajuntament de Sant Cugat

El ple municipal de l'Ajuntament de Sant Cugat

La moció presentada per la CUP per demanar que Sant Cugat es declari ciutat moralment exclosa de la Constitució espanyola no tira endavant. La iniciativa ha tingut dos vots a favor del grup independentista, sis vots en contra - el PSC i el PP - i 17 abstencions - CiU i ICV-EUiA. La proposta ha comptat amb el suport de les forces sense representació al consistori ERC, Reagrupament i Solidaritat per la Independència.

El 20 de setembre de 2010 ja es va presentar una moció semblant des d'ERC que no va arribar a prosperar. Un any després, el grup independentista al·lega que vista la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per al català a l'escola la situació ha empitjorat. El regidor de la CUP Ignasi Bea ho ha explicat durant el ple.

Ignasi Bea

La sentència del TC deixava clar que no volien respectar la voluntat dels catalans, però l'última interlocutòria confirma que no podem decidir dins aquest Estat.


CiU s'ha abstingut de la votació per desavinences amb el redactat de la moció, tot i que el seu esperit els podria convidar a votar-la a favor ja que opinen que 'cada vegada menys catalans se senten representats per la Constitució'. Per la seva banda ICV-EUiA s'ha abstingut ja que creu que la iniciativa posa en perill la cohesió social de Catalunya. El grup del PSC tampoc ha votat ja que s'han declarat federalistes i pensen que 'trencar amb Espanya és claudicar'. El PP també hi ha votat en contra i ha fet una defensa de la Carta Magna espanyola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.