Els alcaldes del Vallès consideren insuficient l'increment de les dotacions policials


  • Comparteix:

Moment de la reunió dels Alcaldes del Vallès amb la delegada del govern

Moment de la reunió dels Alcaldes del Vallès amb la delegada del govern

Continua el desacord entre els alcaldes del Vallès Occidental i la delegació del govern sobre el nombre d'efectius policials que ha de tenir la nostra comarca. Després d'una reunió mantinguda ahir amb la delegada del govern, l'alcalde de Sant Cugat ha afirmat que l'increment d'efectius fet aquest mes d'octubre queda molt lluny de les necessitats de la nostra ciutat.

La delegada del govern Susanna Bouis, va anunciar ahir als alcaldes del Vallès Occidental que durant aquest mes d'octubre es farà efectiu un increment de 69 agents de policia estatal a la comarca. En el cas de la nostra ciutat, l'increment és de 5 agents, que des de fa 15 dies ja s'han incorporat a la comissaria local, i segons les previsions de la delegació, la dotació definitiva de la ciutat serà de 46 agents.
Davant d'aquestes xifres, l'alcalde ha fet una valoració negativa de l'increment ja que segons ha afirmat no respon a la promesa feta ara fa un any pel ministre de l'Interior, Àngel Acebes.

Lluís Recoder

Rebem positivament noves incroporacions, que ens semblen insuficients, i continuen amb la nostra creuada per aconseguir els efectius necessaris al Vallès Occidental.


Segons el compromís adoptat per Acebes el novembre de l'any passat, Sant Cugat hauria de comptar amb una plantilla de 67 agents, una xifra que es corresponia amb el nombre d'habitants de la ciutat l'any 1998. Ara, 5 anys després, Recoder recorda que estem molt per sota d'aquesta xifra.

Lluís Recoder

Estem clarament per sota del que eren les plantilles que el Minsteri va reconèixer per l'any 1998, i avui en dia la població és superior a la de l'any 1998.


Davant d'aquesta situació, els alcaldes ja han anunciat que demanaran una reunió amb la consellera d'Interior i Justícia, amb el Ministre de l'Interior i amb els grups parlamentaris presents al congrés dels diputats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.