L'Associació Catalana de Municipis encara el finançament i competències locals


  • Comparteix:

Xavier Trias, a l'esquerra, i Mercè Conesa parlant durant l'acte / Foto: Localpress

Xavier Trias, a l'esquerra, i Mercè Conesa parlant durant l'acte / Foto: Localpress

L'Associació Catalana de Municipis (ACM) enceta una nova etapa amb el repte de reactivar el debat entorn el finançament local i les competències municipals. Els membres de l'associació, entre els quals es troba Sant Cugat, han decidit aquest dissabte fer front comú a favor del pacte fiscal i un millor finançament. L'assemblea de l'ACM ha elegit l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, com a nou president, que agafa el relleu a Salvador Esteve, ara president de la Diputació de Barcelona

L'ACM és partidària d'abordar el finançament local amb la mirada posada en les seves competències i la dotació econòmica que reben.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha assistit aquest dissabte a l'assemblea de l'associació, ha destacat els reptes que afronta ara l'ACM.

Mercè Conesa

Necessitat que qualsevol competència que s'atorgui ha de venir acompanyada dels fons corresponents.




Una de les peticions de l'ACM és consensuar les competències municipals i garantir-ne la seva dotació econòmica. L'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, serà l'encarregat d'encapçalar aquests projectes com a nou president de l'associació.

L'acte ha comptat amb una àmplia representació institucional i del món local, així com del president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Manuel Bustos. Per Conesa, la seva presència evidencia que ambdues entitats municipalistes caminaran juntes per aconseguir un millor finançament dels ens locals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.